Hürriyet gazetesinin haberine göre, Temel Ceza Yasalarında yapılan değişiklikle getirilen ve hukukçular tarafından "dolaylı af" olarak değerlendirilen düzenlemeden, cezaevindeki Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 10 holding yöneticisinin de yararlanacağı ortaya çıktı.

Hükümlülerin avukatı Ruhi Bacanlı, "Bu haktan yararlanmak için başvurumuzu yapacağız" dedi. 8 Şubat 2008"de Resmi Gazete"de yayımlanan "5728 Sayılı Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca, bir yıl olan ceza erteleme süresi iki yıla çıkarıldı. Uyar ve 10 arkadaşı da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı için cezalarının kalan bölümünü çekmeden tahliye olabilecekler.

KARAMBOLE GELDİ: Konya CHP Milletvekili Atilla Kart, "Temel ceza yasalarına uyum sağlamak amacıyla çıkarılan yasanın, amacının, kayıp trilyon davasında mahkûm olanları, Yimpaş yöneticilerini kurtarmak olduğu anlaşılıyor. Yimpaş yöneticilerinin cezası da 2 yıl olduğu için af kapsamına giriyor" dedi. Cezaevinde toplam 9 ay yatacak olan Uyar ve 10 arkadaşı, cezanın belli bir bölümünü çektikten sonra değişik aralıklarla cezaevinden toplam 18 gün izinli olarak çıkabilecekti. Dursun Uyar"ın, kısa süre önce cezaevinden çıkıp bu hakkını kullandığı bildirildi.