Bağlı olduğu Germencik ilçesi merkez nüfusu ile aynı sayıya sahip çöşişi ile ünlü Ortaklar Kasabası, beldeye kurulan Organize Sanayi Bölgesi beldenin önünü daha da açılacak. Kasabada yaşayan herkez herkes ilçe olabilmenin gününü iple çekiyor.

Beldelerinin ilçe olması durumunda dahaçok imkanlara sahip olacağının her zaman altını çizen Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın,şube açacak bankalara ücretsiz yer temin etmeyi ve 7 milyon TL çalışma güvencesi vereceğni belirtiyor.

 Ortaklar’ın ilçe olmasını desteklediklerini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belde Başkanı Muştak Akkuş, 63 yıllık geçmişi olan kasabalarının ilçe olmayı hak ettiğini belirtti. Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak ciddi yatırımlarla daha da büyüyeceklerini beyan eden AK Parti Belde Başkanı Muştak Akkuş, “Beldemiz lojistik olarak ticaret yollarının kesiştiği limana, havaalanına ve demiryoluna sahibiz. Bu ticaret avantajı beldemizi daha da büyütecektir.

Kaplıcaları, Anadolu Öğretmen Lisesi, meşhur çöpşişimiz, turuzim ve alanlarımızla ufkumuz açıktır.1949 yılında kurulmuş 63 yıllık Aydın'ın en büyük beldesiyiz. 13 bin merkez nüfusuna sahip beldenin çevresindeki köylerle birlikte nüfusumuz 20 bini geçmiş durumda. Bağlı bulunduğumuz Germencik'in nüfüsu da 13 bin. İlçe olmayı her yönden hak ediyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” dedi.