Türkiye ortalamasının üstünde bulunan ormanlık alanları ile dikkatleri çeken ve geçen yıl çıkan orman yangınları nedeniyle dikkatleri üzerine toplayan Karacasu"da orman seferberliği başlatıldı.
Karacasu Geliştirme Eğitim Vakfı"nın Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ile başlattığı ortak çalışma ile ilçe halkının orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları ve ilçedeki her bireyin her yıl bir ağaç dikmesini sağlamak için kampanya başlattı. Karacasu Kaymakam Vekili Osman Bilgin, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Yenice Belediye başkanı Fuat Meriç ile ilçedeki 35 köy muhtarı ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme semineri, orman sergisi açılışı ve fidan dağıtımı etkinliğinde konuşan Karacasu Geliştirme Eğitim Vakfı Başkanı Dr.Hikmet Boğa, ilçedeki orman yangınlarının yüzde 90"ı aşan oranda insan kaynaklı olduğunu belirterek “Bu nedenle ilçemizin orman zenginliğini korumak için her vatandaşımız her yıl bir ağaç dikecek” dedi.
Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, bir saat süren sunumunda sorumluluk bölgelerinde olan 7 ilçede son bir yılda yapılan çalışmaları değerlendirerek “Sorumluluk alanımızın yüzde 44"ünü orman oluşturmaktadır. Orman yangınlarını çıkış sebebi de yüzde 86 oranında insan kaynaklıdır. Nazilli Müdürlüğünde 10 yıllık dönemde, yıllık ortalama yangın sayısı 33, yıllık ortalama yanan alan 62,5 hektardır. 2010 yılında çıkan yangın 39, yanan alan da 17,6 hektardır. Bu nedenle işletme olarak Orman yangınlarıyla mücadelede 3 temel strateji olan önleme, söndürme ve rehabilite çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Türkiye"nin orman yangınlarına karşı mücadelede son sekiz yılda gösterdiği başarı, Akdeniz ülkelerinden kat kat fazladır. Hatta dünya birincisidir” dedi.
Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ise; “Aydın ve Türkiye genelinde ilçemiz doğanın cömert davrandığı ilçelerden biri olarak, orman ve meyve ağaçları bol olması sebebiyle sağlık ve doğa turizmi açısından gelişmektedir. Ormanlarımızı daha da artırmak, yangınlardan korumak için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak bu çalışmalara katkıda bulunmak en büyük görevimizdir” dedi
“ORMANDAN İNSANLARIMIZI YARALANDIRMALIYIZ”
TEMA ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı üyesi Karacasu Kaymakam Vekili Osman Bilgin ise; “İklimde çevrenin ve ormanın önemi büyüktür. Oksijen kaynağı, yağmurun yağması ve doğanın dengesini sağlayan ormanlarımızı korumak için öncelikle eğitim gerekiyor. Ülkemizde 15 milyon öğrenci var. Her öğrencimizi, her vatandaşımızı ağaç dikmeye teşvik etmeliyiz. Bilinçli ve profesyonelce çalışma için özellikle sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel yönetimlerimiz duyarlı olmalıdır. Tabela ormanı değil, bakabileceğimiz ormanı oluşturmak için bilinç oluşturmalıyız. Özellikle ormandan insanlarımız yaralandırmak için fıstık çamı gibi orman ağaçlarından dikerek vatandaşlarımızın ormanı korumalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.