Üretimden satışları her yıl bir önceki yıla göre artış gösteren Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi A.Ş., üretim ve yatırım bazlı çalışmalarının karşılığını müşterilerinden almaya devam ediyor. ISO'nun firmaların 2011 yılı performanslarını dikkate alarak yaptığı çalışmada da başarılı grafiğini yükselten Küçükbay A.Ş., son olarak İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına göre 16 basamak birden yükselerek 117. sıraya çıktı.
"Orkide" ismini markalaştıran Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Teknolojik gelişimde dünya standartlarını gecikmeden uyguladık. Orkide markalı ürünlerimizi tercih eden iç pazar tüketicimiz kadar dış pazar müşterilerimize de en iyi hizmeti sunduk. Seçkin personelimizin katkıları, üst düzey yönetimimizin zaman tanımayan üstün performansı ve doğru tercihlerimiz bizi başarıya taşıdı. Ticarette hesap adamı olmak gerekir. Ar-ge bölümüne verdiğimiz hassas değerle kaliteli ürünü en uygun fiyata tüketicimize ulaştırdık. Hükümetimizin ciddi kararlarıyla daha çok çalışarak, aynı hizmeti sunmaya devam ediyoruz. 118 ülkede tercih edilen ürünlerimiz. Orkide markasıyla dünyada tescil edildi. Bu gurur sadece bizim değil, ülkemizindir. Güzel İzmir'imizi başarıyla temsil etmekten büyük keyif alıyoruz." şeklinde konuştu.

İSO'nun verilerine göre Türkiye sıralamasında 2010'da 52,5 milyon, 2011'de 97 milyon dolar ihracat yaparak 117. sıraya yükselen Küçükbay A.Ş.'nin 2012 yılı hedefi 150 milyon dolar. Pazarını sürekli büyüten, ihracat yaptığı ülke sayısını her geçen gün arttıran, aynı zamanda Birleşmiş Milletler, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay'ın resmi tedarikçisi olarak geniş bir ihracat potansiyeli oluşturan Orkide Libya, Irak, Filistin, Suriye, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, KKTC, Lübnan ve Suudi Arabistan'a yaptığı yüksek ihracatla dikkat çekiyor. İhracatının yüzde 55'ini Ortadoğu ve Akdeniz ülkeleri, yüzde 41'ini Afrika, yüzde 2'sini Avrupa kıtası ve yüzde 2'lik bölümünü Orta Asya Türki cumhuriyetleri, Uzakdoğu ve Amerika'ya yapıyor. Orkide ayrıca ABD'ye zeytinyağı dışında sıvı yağ ihracatı yapanilk Türk firması oldu.