İkinci “Balyoz Planı” davası kapsamında Orgeneral Bilgin Balanlı ile Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 28 sanığın 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına, 15 Ağustos Pazartesi günü başlanacak. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılacak olan davanın iddianamesinde, emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ele geçirilen belgelerin “Suga” ve “Oraj” harekât planlarıyla ilgili daha önceden elde edilememiş yeni deliller olduklarının anlaşıldığı kaydediliyor. 
 
FİŞLEME BİLGİLERİ ÇIKTI 
 
Ele geçirilen “Ankara belgelerim” isimli dosyanın içeriğinde çok sayıda TSK personeli hakkında düzenlenmiş fişleme niteliğinde ıslak imzalı bilgi formlarının bulunduğu belirtilen iddianamede, “Bilvanis Çiftliği” isimli klasörde 2003’ten itibaren söz konusu çiftlik hakkında detaylı çalışmaların yapıldığını belgeleyecek nitelikte video görüntülerinin ve ıslak imzalı resmi yazışmaların yer aldığı vurgulanıyor. Bu klasörde ayrıca, Orgeneral Bilgin Balanlı adına imzaya açılmış bir belgede, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğraflarının incelenmesi ve emir verildiğinde havadan yere taarruzlar icra etmek üzere ayrıntılı hedef analiz çalışması yapılacağının bildirildiği dile getirilen iddianamede, Bilvanis Çiftliği ile ilgili yürütülen faaliyetlerin, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı’nın müşterek faaliyetleri olduğu anlatılıyor. 
 
BALANLI ORAJ’DAN SORUMLUYDU 
 
Şüphelilerin içinde yer aldıkları yapının illegal bir yapı olduğu belirtilen iddianamede, yapının devlet idaresinin kendilerine vermiş olduğu silahlı gücü, rahatsızlık duydukları yürütme organını devirmek amacına yönelik kullanmak için harekete geçtikleri savunuluyor. İddianamede, Orgeneral Balanlı’nın “Balyoz Güvenlik Harekat Planı” kapsamında hava kuvvetleri unsurlarınca hazırlanan “Oraj Hava Harekat Planı”nda, sıkıyönetim görevlerinde kullanılacak personel olarak vazifelendirildiğinin anlaşıldığı belirtiliyor.
 
 
bugün