Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal başkanlığında teknik elemanlardan oluşan Tarım İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi, organik tarım denetimleri kapsamında faaliyette bulunan seralarda üretimi yerinde görerek ve gerekli incelemeleri yaparak organik sera denetimi gerçekleştirdi.
Organik tarım faaliyetleri ve yapılan denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yaklaşık 2 bin 82 çiftçi ve işletmede 192 bin 777 dekar alanda organik tarım yapılmaktadır. İlimizde organik tarım yapılan ürünlerin başında kuru incir ve zeytin gelmekle birlikte, organik üretim diğer meyve ve sebzelerde de yapılmaktadır. İlimizde organik tarım yapan üreticiler ile bunları işleyen işletmeler ve satış yerlerinin denetlenmesi İl Müdürlüğümüz Organik Tarım Biriminin görevleri arasındadır. İlimizdeki seralarda domates, biber, patlıcan ve hıyar gibi sebzeler yetiştirilmektedir. Organik tarımın amacına uygun olarak kimyasal gübre ve ilaçlar ile bitki gelişim düzenleyicilerinin kullanılmadığı seralarda, bitki besleme ile hastalık ve zararlılarla mücadele doğal yollardan yapılmakta, tozlaşma için kültüre alınmış bombus arıları kullanılmaktadır” denildi.
Organik tarımın önemine de işaret edilen açıklamada, “Organik tarım; yanlış uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden korumaya yönelik; sentetik ilaç, gübre ve büyüme maddeleri kullanmadan sadece üretimde izin veriler girdiler kullanılarak yapılan; üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı insana çevreye dost alternatif bir tarımsal üretimdir” ifadelerine yer verildi.