2007 yılında çalıştığı kurumdan emekli olan Aydınlı Yusuf Samurkaş, kahve alışkanlığı olmadığı için kendisine uğraş aramaya başladı. Cumhuriyet Mahallesi’nde kiracı olarak oturduğu 4 katlı apartmanın terassında birkaç saksı içerisinde domates ve biber yetiştirerek vakit geçirmeye başlayan Samurkaş, kendi eliyle yetiştirdiği ürünlerdeki lezzeti görünce işi daha da ileriye götürdü. 
Komşularının da olurunu alan emekli, apartmanın çatısında organik sera kurdu. Son 2 yıldır serasından çok iyi verim elde eden Samurkaş, yaz aylarında ailesinin tüm ihtiyacı olan sebzeleri yetiştirerek hem aile bütçesine katkı yaptı hem de organik ürünlerle beslenme imkanı buldu.
Emekli olmasının ardından 5 yıldır apartmanın çatısında sebze ve çiçek yetiştirdiğini belirten Samurkaş, kahve alışkanlığı olmadığı için evin ihtiyacı olan domates, biber ve maydanozu yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Bu sayede hem vakit geçirdiğini hem de evin ihtiyacı olan sebzeleri taze olarak sağladığını ifade eden Samurkaş, “Apartmanların arasında ve bina ortamında böyle bir sera kurmak zor oldu. Komşularımızın da bu işe karşı çıkmaması sayesinde bunu başardım. Son 4-5 yıldır ara vermeden burada sebze yetiştiriyorum. Buradan evimin ihtiyacı olan tüm sebzeleri karşılıyorum” dedi.
Çatıda yetiştirdiği organik ürünler sayesinde yaz aylarında çok nadir pazara çıktığını kaydeden Samurkaş, “Haziran ayı başında kendi domatesimi yemeğe başlıyorum. O zamana kadar ara sıra dışardan alıyoruz. Ama yaz boyunca evimin ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Burada domates ve biber çeşitleriyle maydanoz, dereotui nane ve çiçek yetiştiriyorum. Bir evin ihtiyacı olabilecek hemen hemen herşeyi yetiştiriyorum” diye konuştu.


“ESKİ TADI BULABİLİYORUM”
Bu uğraşı sayesinde hem kendine uğraş edindiğini hem de ailecek sağlıklı beslenmeye başladıklarına işaret eden Samurkaş, şunları söyledi: “Pazardan aldığım ürünlerde hiç lezzet ve tat bulamıyordum. Çocukluğumuzda ailemin bahçesi vardı. Burada yetiştirdiğim domates ve biberlerde o zamanki ürünlerin tadını bulabiliyorum. Çocuklukta tattığım o tatları yeniden tatmaya başladım. Pazardaki ürünlerde bu tatı bulamıyorsunuz. Burada ilaçsız ve gübresiz organik ve lezzetli ürünleri doğal ortamda yetiştirmeya çalışıyorum” 


EŞİNİN YETİŞTİRDİKLERİNİ PİŞİRİYOR
Eşinin apartmanın terasında oluşturduğu minik serayla evin ihtiyacı olan tüm sebzeleri sağladıklarına bildiren Mülki Samurkaş da, “Eşim evin çatısını organik bahçeye çevirdi. Çocuklarım var, yakında torunumuz olacak. Eşimin sayesinde tüm ailemiz organik olarak besleniyor. Sağolsun eşim yetiştiriyor. Bende hergün buraya çıkıp sağlıklı sebzeleri taze taze toplayıp pişiriyorum” şeklinde konuştu.

20110706ay433666_05.jpg