Şubat ayında Antalya'da gerçekleştirilen yüz ve kol, bacak nakillerinden sonra vatandaşların organ bağışına olan duyarlılığı arttı. Denizli Devlet Hastanesi'ne Ocak ayında 10 kişi başvurarak organ bağışında bulunurken, Şubat ayında bu sayı iki katına çıkarak 20'ye ulaştı.

Denizli Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi Sorumlusu Mikail Kır Şubat ayında yaşanan artışın sevindirici olduğunu ancak Türkiye'de organ bekleyen hastaların sayısı düşünüldüğünde yetersiz olduğunu belirterek, "Şubat ayında Antalya'da gerçekleştirilen yüz, kol ve bacak naklinden sonra hastanemiz organ bağış bürosuna başvuruların arttığı görülmektedir. Ocak ayında başvuru sayımız 10'ken, Şubat ayında basında çıkan haberlerden kaynaklanan ve Antalya'daki yüz naklinin başarıyla yapılmasından sonra organ bağışı iki katına çıkıp 20'ye ulaşmıştır. Ülkemiz için bu sayı henüz yeterli değildir. Çünkü ülkemizde çoğu insan yaşamak için böbrek, kalp, karaciğer, akciğer nakilleri bekliyor. Ama buradaki sevindirici gelişme bu sayının artması olarak gözükmektedir" dedi.

Organ Bağışı konusunda en çok beyin ölümüne nasıl karar verildiği sorusuyla karşılaştıklarını anlatan Mikail Kır beyin ölümünü 4 uzman hekimin karar verdiğini belirterek, "Vatandaşlarımız beyin ölümü ile bitkisel hayatı karıştırabiliyor. Beyin ölümü ile hastanın tekrar geriye dönüşü mümkün olmuyor. Bazı vatandaşlar belirli organları bağışlamak istemiyorlar. Bunların en başında da kornea geliyor. Bunun nedeni de gözün tamamının alınacağı endişesi oluyor. Halbuki böyle bir şey yok" diye konuştu.