İŞTE O TARTIŞMA ANI

HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN

AYDINPOST ÖZEL-Aydın'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde protokolde sözlü tartışma gündeme damgasını vuracak.
İstasyon meydanındaki kutlamalara Aydın Valisi H. Avni Coş geç gelince, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay'ın hışmına uğradı.
Protokolde tartışan Fatih Atay ve H. Avni Coş'u komutanlar araya girerek sakinleştirmeye çalıştı.
CHP'li vekil, Vali'nin gecikmesi üzerine "Sen padişah mısın? Nasıl gecikiyorsun? Bu kadar insan seni mi bekleyecek?" diye bağırarak tepkisini dile getirince, neye uğradığını anlayamayan Vali Coş, "Hayır ben kendimi padişah zannetmiyorum" şeklinde Atay'a yanıt verdi.

Öte yandan Garnizon Komutanlığındaki programa katılan Aydın Valisi H. Avni Coş ile CHP Milletvekili Fatih Atay'ın burada da tartışmaya devam ettiği de öğrenildi. Konu hakkında tartıştığı görülen Coş ve Atay'ın gerginlikleri ise konuşmalarına yansıdığı gözlerden kaçmadı.

Törenden sonra konuşan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, "Aydın valisi'ni yapmış olduğu uygulamalar nedeniyle bir basın toplantısı yaparak eleştirmiştim. Kendisi bana açıklamasında ördek demişti. Bu açıklamasından sonra yazılı olarak bir milletvekiline ördek demenin ne demek olduğunun hesabını ilk karşılaşmamızda soracağımı beyan etmiştim. Bu ilk karşılaşmamızdı. Ve kendisi bu arada devletin valisi değil, hükümetin valisi olduğunu beyan etti. BUgün 30 Ağustos bir devlet törenidir. Hükümetin valisi olmasına rağmen burada olmasını eleştirdim. Burada ne işin var? Hükümetin değil, devletin töreni var burada. Bir de bana ördek demesinin hesabını sordum kendisine. Ördek demediğini defalarca söyledi, sizin kayıtlarınızda belli. Bunu da inkar etti. Böylece tartıştık. Kendisini, Aydın'ın padişahı olmadığı, kralı olmadığın söyledim. Haddini bilmenisi söyledim" diye konuştu. Öte yandan Vali'nin Atay'a yönelik 'Terbiyesiz' dediğine yönelik bir soruya da Fatih Atay, "Hayır, bana öyle bir şey demedi. Diyemez, dedirtmem de zaten" diye yanıtladı.

Törenden görüntüler...