Erdoğan Antalya'da kendisini öpmek isteyen vatandaşa şu sözlerle izin vermedi: 'Eşim beni kendisinden başka kimsenin öpmesini istemiyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadığı, adaletin sağlanmadığı bir toplumda kalkınmadan, ilerlemeden gelişmeden söz edilemeyeceğini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamızda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanıyor. Bunun herhangi bir tanesini bir kenara koyamazsınız. Eğer bir tanesi eksik olursa Türkiye Cumhuriyeti Devleti noksan olur" dedi.
Erdoğan, Antalya Yeni Adliye Binası"nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Antalya"nın, artık Türkiye"nin vitrini, dünyaya açılan bir kapısı olduğunu ifade ederek, Antalya"ya yakışan bir adliye binasının açılışını yaptıklarını söyledi.
Antalya"nın, dünyada marka bir şehir olması için çaba gösterdiklerini belirten Erdoğan, Antalya"nın yetersiz bir binadan daha modern bir adalet sarayına kavuşulduğunu dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, 35 milyon Türk Lirasına mal olan adliye binasının kısa sürede tamamlandığını, bunun dışında da Antalya"nın ilçelerinin ihtiyacı olan adliye saraylarının yapıldığını söyledi.
Hükümet olarak, milletten aldıkları güçle yola devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, milletin değişim ve dönüşüm talepleri doğrultusunda, Türkiye"nin her yerini, her alanda ayağa kaldıracak adımları attıklarını ifade etti.
Göreve geldiklerinde hedeflerini ve vizyonlarını çok net ifade ettiklerini anlatan Erdoğan, "Türkiye"yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartıncaya kadar bıkmadan usanmadan, yorulmadan, medeniyet yürüyüşümüzü sürdüreceğiz " dedi.
Türkiye"nin kronikleşmiş sorunlarını 6 yılda önemli ölçüde giderdiklerini ve çözüme kavuşturmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, yaptıkları çalışmalar sayesinde "sorunları çığ gibi büyüyen bir Türkiye manzarasından, yatırımları çığ gibi büyüyen bir Türkiye" tablosuna ulaşıldığını söyledi.
Ekonomisi küçülen, siyasi itibarı azalan, siyasi etkisi daralan bir Türkiye"den, her alanda büyüyen bölgesinde ve dünyada itibarı artan, etkisi her geçen gün gelişen bir Türkiye"ye ulaşıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye"de güven ve istikrarı yeniden tesis ettiklerini bildirdi.
Millete 6 yıl önce "Türkiye"yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzerde 4 temel taş üzeride büyütecekleri" sözünü verdiklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye"nin bu alanlarda çok büyük mesafeler kat ettiğini anlattı.

"DAHA YÜRÜYECEK ÇOK YOLUMUZ VAR"
Göreve geldiklerden bu yana yargının modernizasyonu, yargıya ilişkin özlük hakları ve araç-gereç ihtiyaçlarını karşılama gibi konularda hiçbir dönemle kıyaslanmayacak bir atılım yaptıklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben Anadolu"da adliyenin hangi şartlarda çalıştığını iyi bilirim. Çünkü Türkiye"yi çok dolaşan bir Başbakanım. Bugün geldiğimiz nokta, geleceğin Türkiyesi için bir başlangıç. Elde ettiğimiz başarılarla, attığımız temellerle yaptığımız yatırımlarla, gerçekleştirdiğimiz dev projelerle yüzüncü kuruluş yıl dönümünde hedeflerine ulaşılmış bir ülke olamanın hazırlıklarını yapıyoruz. Amacımız Türkiye"yi 2023 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak, daha ileri noktalara taşımaktır. Daha yürüyecek çok uzun yolumuz, yapacak çok işimiz var."
Devletin varlık sebebinin millete hizmet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla heyecanlarını kaybetmeden elde ettikleri kazanımların daha fazlasını ilave etmek için bu sorumlulukla hareket ettiklerini dile getirdi.

BAŞBAKAN ÖPTÜRMEDİ

Başbakan Erdoğan, Antalya Adliyesi yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kestikten sonra 3 bloktan oluşan binayı gezdi. Anadolu Ajansı ve TRT dışındaki basın mensuplarının alınmadığı gezi sonunda bir kadın, Başbakan Erdoğan'a yaklaşarak öpmek istedi. Buna izin vermeyen Erdoğan, “Eşim beni kendisinden başka kimsenin öpmesini istemiyor” dedi.
Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği Antalya Şubesi üyelerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış öncesinde basın açıklaması yapma isteğini polis engelledi. Attalos heykeli önünde bir araya gelen 10 genç, Cumhuriyet Meydanı'na girmek istedi. Ancak ellerinde pankart ve basın bildirisi taşıyan gençler meydana sokulmadı. Polis ve Türkiye Gençler Birliği Antalya Şubesi'ne mensup gençler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından topluluk, polis eşliğinde Kışlahan Oteli önüne gelerek yaptıkları açıklamada, “Halkımızı bitmemiş projelerle yerel seçimlerde oy kazanmak için kandırmaya çalışan AKP hükümetini istemiyoruz" dedi. Grubun sözcüsü M. Orkun Tekin, sembolik açılış kurdelesini kesip, “Türkiye'nin önünü Türk gençliği açacak, bu nedenle kurdele kesip AKP'nin ampulünü patlatıyoruz” dedi ve ellerinde getirdikleri ampulleri yere atıp patlattı. Topluluk daha sonra "Hortumculara selam, yolsuzluğa devam" sloganı atarak dağıldı.
Bu arada Başbakan Erdoğan'ın toplu açılış yapacağı Cumhuriyet Meydanı'na girmek isteyenler polis tarafından tek tek aranırken ele geçirilen çok sayıda bıçak ve kesici alet çuval içerisinde toplandı.

Minikler, Emine Erdoğan'ı güldürdü

ANTALYA'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gelen eşi Emine Erdoğan, L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkum çocuklarının kaldığı kreşi gezdi. Burada çocukların elinde bulunan bez bebeğin adını soran Emine Erdoğan'a çocuklar, "Ayşegül" yanıtını verdi. Çocuklardan biri, bez bebeğin üzerindeki kıyafeti kaldırıp, “Bak burada memesi var” dedi. Emine Erdoğan ve yanındakiler çocuğun bu sözü üzerine önce şaşırdı, sonra kahkahalarla güldü.
Bir dizi açılış için Antalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kente gelen eşi Emine Erdoğan, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in eşi Emine Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ile birlikte geçen aylarda hizmete giren Teomanpaşa Toplum Merkezi'ni ziyaret etti. "Ana- Kız Okuyoruz" adlı kampanya ile okuma yazma öğrenen kursiyerler ile tek tek sohbet eden Emine Erdoğan, bazı kursiyerlere sınav yaptı. Yazdıkları yazıları ve defterlerini inceleyen Erdoğan, hamile bir kadınla uzun uzun konuştu. Kursiyerlerin hepsine hediye veren Emine Erdoğan, çocuklara büyük ilgi gösterdi. Oyuncak dağıtan Erdoğan'a, okuma- yazma öğrenen Hasan Şahin adlı bir kursiyer kitapta yazılı şiiri okudu. 12 yaşında çocuk felci geçirdiğini ve engelli olduğunu söyleyen Şahin, Emine Erdoğan'a teşekkür etti.
Buradaki ziyaretini tamamlayan Emine Erdoğan, beraberindekilerle birlikte geçen yıl hizmete açılan Döşemealtı'ndaki L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gitti. Burada mahkum çocuklarının kaldığı kreşi gezen Emine Erdoğan'ı, çocuklarla tek tek ilgilendi. Kreşin oyun odasında miniklerle bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, kucağına aldığı çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada çocukların elinde bulunan bez bebeğin adını soran Erdoğan'a bir çocuk, “Ayşegül” yanıtını verdi. Ece adlı 4- 5 yaşlarındaki çocuk, bez bebeğin üzerindeki kıyafeti kaldırıp, “Bak burada memesi var” dedi. Emine Erdoğan ve beraberindekiler çocukların bu sözü üzerine önce şaşırıp birbirine baktı, sonra kahkahalarla güldü. Bu geziyi kısa tutan Erdoğan daha sonra Cam Piramit'e geçerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına eşlik etti.

MİLLİYET