İstanbul'da 2 emniyetçi tutuklandı

İstanbul'da, kadınları fuhşa sürüklediği iddiasıyla gözaltına alınanlardan 3'ü kadın 16 kişi mahkemeye çıkarılırken gözaltındaki emniyetçilerle ilgili karar çıktı.
İstanbul'da, kadınları fuhşa sürüklediği iddia edilen bir çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 3'ü kadın 16 kişi, adliyeye getirildi. Savcılık tarafından sorgusu yapılan şüphelilerden aralarında iki emniyet müdürünün de bulunduğu 11 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Bir ihbar mektubundan yola çıkılarak, ''yurt dışından getirilen kadınları zorla alıkoyarak fuhuş sektöründe kullandıkları'' belirtilen bir suç örgütüne yönelik olarak cumhuriyet savcısının koordinasyonunda yürütülen operasyonda gözaltına alınan 16 şüphelinin, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Suçun organizatörlüğünü yapanların çoğunlukta olduğu belirtilen şüpheliler, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Adli Tabiplik'te yapılan sağlık kontrolü sonrası savcılığa çıkartılan şüpheliler savcılık tarafından sorgulandı. Akşam saatlerine kadar süren sorgulama sonucunda 11 kişi hakkında tutuklama istendi.

2 EMNİYET MENSUBU TUTUKLAMA İSTEMİ
İstanbul'da, kadınları fuhşa sürüklediği iddia edilen bir çeteye yönelik olarak yapılan operasyon kapsamında adliyeye getirilen 20 kişiden, aralarında 2 emniyet mensubunun da bulunduğu 11'i mahkemeye sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 20 kişi, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından sorgulandı.

Bu kişilerden emniyet mensupları N.K ve Ş.Ş'nin de aralarında bulunduğu 11'i daha sonra ''suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak'' ile ''rüşvet'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Bir emniyet müdürü ile bir emniyet amiri tutuklandı.

Aralarında 4 polisin de bulunduğu diğer 9 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 11 kişinin nöbetçi mahkeme tarafından sorgusu sürüyor.

YABANCILAR ŞUBESİNE TESLİM EDİLDİ
Gözaltına alınan 94 kişiden, fuhuş yaptıkları belirtilen 23 yabancı uyruklu kadın, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmişti.

Aralarında yine fuhuş yaptıkları ileri sürülen Türk vatandaşı kadınların da bulunduğu bazı şüpheliler ise, haklarında yasal işlem yapılarak şubeden serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili olarak aralarında bazı rütbelilerin de bulunduğu 7 polis hakkında, şebeke üyelerine yardımcı oldukları yönündeki iddialara ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Haber 7