Yargıdaki rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmada adı geçen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan, 'Bu suçlama bana ıstırap veriyor' dedi

YARGITAY 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan'ın İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki tahliye davasının temyizinde rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılama aynı zamanda ilk kez bir yüksek hakimi yargıladığı dava. AYM'nin 15 üyesinin kürsüde bulunduğu duruşmada, Osman Paksüt, avukatı Bülent Acar'ın sanık Erdoğan'ın da avukatı olması nedeniyle davadan çekildi. CNR Fuarcılık'ın sahibi Ceyda Erem'in davaya katılma talebi kabul edildi.

Erdoğan'ın avukatı Acar, Erdoğan'la ilgili delillerin 'hukuka aykırı' elde edildiğini ileri sürdü ve 'Hukuka aykırı delillerin davada kullanılması mümkün değildir. Zehirli ağacın meyvesi de zehirli olur' diyerek dosyadan çıkarılmasını istedi. Acar'ın bu teklifi Yüce Divan tarafından reddedildi. Davanın temyizinde bütün kararların oybirliğiyle alındığını belirten Erdoğan, savunmasında şunları söyledi: 'Onurum kırıldı, gururum incindi. Bu iddialarla karşınıza çıkmak bana ıstırap veriyor. Dairemizin verdiği tüm kararlar oybirliğiyle verildi. Benim bir oyum var, dairenin tüm üyelerini etkilemem mümkün değil. Tahliye kararına konu yerlerle ilgili iki ayrı davanın kararından birini kabul edip birini bozduk. İddia edildiği gibi rüşvet almış olsaydım böyle bir karar çıkmazdı. İddiaları reddediyorum.' Yüce Divan duruşmayı ocağa erteledi.

KAYNAK DA DİNLENSİN

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, temyiz kararların altında imzası bulunan ve aralarında şu an Yargıtay Başkanı olan Nazım Kaynak'ın da bulunduğu Yargıtay 6. Hukuk Dairesi üyelerinin dinlenmesini istedi.