İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastane"sinde çalışan rapor sekreteri Kürşat Alper A., uykuya dalınca elindeki sigara kağıtları tutuşturdu. Yangın güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Tıp Birimleri binasının bodrum katında bulunan Radyoloji Rapor Sekreterliği"nde 8 aydır rapor sekreteri olarak çalışan Kürşat Alper A., saat 24.00 sıralarında çalıştığı odada bir sigara yaktı. Bir süre sonra yanık sigaraya rağmen uykuya dalan Kürşat Alper A."nın parmaklarının arasından düşen sigara, yerdeki kağıtları tutuşturdu.

Yanık kokusuyla uyanan kişi, alevlere müdahale etmek için rulo halinde duran kağıtları ve yazıcıyı alevlerin üzerine attı. Alevler yazıcı ve kağıtları da tutuşturunca Kürşat Alper A., yangını güvenlik görevlilerine bildirdi. Güvenlik görevlileri yoğun dumana rağmen yangın tüpleriyle odaya girerek alevlere müdahale etti.

Alevler diğer oda ve katlara sıçramadan söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de oksijen tüpleriyle yangının çıktığı kata inerek durumu kontrol etti. Bu sırada paniğe kapılan bazı hasta yakınları kendini bina dışına attı. Radyoloji servisine sedye ile getirilen bazı hastalar yoğun duman nedeniyle geri çevrilerek geldikleri servislere gönderildi. Bazı doktorlar da yoğun duman nedeniyle bahçeye çıktı.

Yangının çıkmasına neden olduğunu iddia edilen Kürşat Alper A. "Maddi durumum kötüleşince sürekli mesai yapmaya başladım. 24 saattir gözümü kırpmamıştım. Elimde bulunan yanık sigaraya rağmen uykuya dalmışım. Sigara elimden düşüp yerdeki kağıtları tutuşturdu. Yanık kokusuna uyandım. Hemen rulo halindeki kağıtları ve yazıcıyı elevleri söndürmek için üzerine attım. Ama alevler azalacağına çoğaldı. Durumu güvenlik görevlilerine bildirip kendimi dışarı attım" dedi.

Polis yangını kendisinin çıkardığını söyleyen eden Kürşat Alper A."yı gözaltına aldı.