Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; atv'de Kenan Işık'ın 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programının konuğu olan Erdal Özyağcılar, bir dönem ekranların en sevilen dizisi olan ve Perran Kutman ile birlikte oynadıkları Şehnaz Tango dizisinin kendisi için çok farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Özyağcılar, 'Bizimkiler'le başlayan dizi serüveninde 'Şehnaz Tango' için "Çok enteresan bir şey bu çektiğim bütün dizilerde Şehnaz Tango'nun bende yeri hep ayrıdır. Sebebi de ayrılmış karı-koca ama tutkuyla bağlılar birbirlerine.. İkisi de birbirlerini seviyor ve ikisi de yaşamlarını evlenmeden, iki çocuklarıyla beraber sürüyorlar. Böyle bir diziyi Türkiye'nin genelinde tutturmak... Gelenek, örf, adet diyoruz, böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Dizinin devam ettiği bir süreçte, eşinden ayrılmış bir kadının kendisine teşekkür ederek "Aynı sizin gibi eşimle ayrıyım. İki kızımız var. Sizin diziden sonra kafamı dik tutuyorum. Biz her yaz beraber yazlığa gidiyoruz" dediğini anlatan Erdal Özyağcılar, "Böyle kadına ait bir işlevi de yerine getirdiği için. Çünkü erkek pek ezik olmuyor Türkiye'de. Olan kadına oluyor. O sarı çiçekleriyle, kadını yüceltmesiyle, o kadın erkek arasındaki, evli olmasan dahi tutkulu aşkın nelere kadir olduğunu anlatan çok güzel bir diziydi. İçinde çok farklı ve tatlı bir aşk vardı.. Benim için Şehnaz Tango, işlevsel olarak, kadınlara yönelik olduğu için unutulmaz bir dizidir" diye konuştu.