İnternet mağazalarının bu kadar ekonomik alışveriş olanağı sağlamasının en büyük nedeni ise, internette üzerinde fiziksel yer masrafı olmaması ve çok daha az iş gücüyle daha fazla iş yapabilmesi söylenebilir.

Ucuz alışveriş söz konusu olduğunda, tüketicilere düşen en büyük görev de tonlarca internet sayfası arasından en uygun olanını seçmek. Son yıllarda sayıları hayli artan oline mağazalar, özel alışveriş kulüpleri ve şehir fırsatı siteleri arasında kaybolmak işten bile değil. Bir de bu siteler arasında mekik dokuyarak aradığımız ürünü bulmak için harcadığımız zamanı düşünün. İşte bu noktada yardımımıza yetişen fırsat takip siteleri sayesinde çok daha hızlı ve verimli biçimde online alışverişimizi tamamlayabiliyoruz. Ancak sadece bununla kalmıyor, bu tür siteler ayrıca “hediye çekleri” de sağlıyorlar.

Hediye çekleri ve indirim kuponları, internet alışverişinin bir sonraki adımı olarak görülebilir. Avrupa ve Birleşik Devletler'de çoktandır kullanılan alışveriş kuponları, ülkemizde de yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Zaten ekonomik olan online alışveriş, bu kuponlar sayesinde çok daha avantajlı hale geliyor. Alışveriş kuponu hediye eden ve tüm fırsatları bir tek sayfada toplayan sitelere örnek olarak İndirimlr.com verilebilir. İndirimlr sitesinin indirim kuponu sayfasında ( http://www.indirimlr.com/indirim-kuponu/ ) birçok online alışveriş mağazası için oluşturulmuş hediye çeki mevcut. Bunları kullanmak için herhangi bir üyelik veya şart da koşulmuyor. Eğer internet üzerinden ürün satın almaktan hoşlanıyorsanız, neden daha da avantajlı alışveriş yapmayasınız? Hediye çekleri dönemi geliştikçe, online alışveriş bizi daha da çok şaşırtacak gibi görünüyor.