Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, öncelikli hedeflerinin ligin ilk yarısını lider tamamlamak olduğunu bildirdi.

Güneş, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki yazısında, ilk yarının son iki haftasında sahadan istedikleri sonuçlarla ayrılmak istediklerini kaydetti.

''Lig yarışının tüm hızı ve yoğunluğuyla devam ettiği bu süreçte öncelikli hedefimiz ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamaktır'' ifadelerini kullanan Güneş, her şeye rağmen sonuçlara bağlı kalmak istemediklerini de kaydetti. Güneş, şöyle devam etti:

''Zoru başardığınız zaman işler kolay görünüyor ancak o zaman da yaptıklarınız basite alınıyor. Eğer bu anlayışı aşabilirsek daha güçlü bir kulüp haline geliriz. Bizim için asıl önemli olan takımın hedefe yürümesidir. Hepimiz işimize 'önce takım sonra ben' diye bakmalıyız. Oyuncuyu değil takımı sahiplenmeliyiz. Sahadaki anlayışımız da bu çerçevede şekilleniyor. Takım oyunu oynamak amacındayız. Bunları başaracak gücümüz var.''

Güneş, dıştan yapılan motivasyonların olumlu ya da olumsuz katkılarını değerlendirip yollarına devam etmek istediklerini ifade ederek, ''Uzun ve önemli bir yolda ilerliyoruz. Bu yolda kazanılan ve kaybedilen maçlar, eleştiriler, övgüler olacaktır. Asıl önem taşıyan sorunları nasıl çözdüğümüzdür. Bizler görev adamıyız. İşi yürüten oyunculardır. Başarı onlarındır. Bu nedenle hepsine destek çıkmalıyız. Şu anda takım olarak güven verdiğimiz doğrudur. Ama biz sırasıyla tüm maçları düşünüyoruz'' yorumunu yaptı.

Göreve geldikleri dönemde yaşadıkları zorlukların büyük bölümünü aşmayı başardıklarını kaydeden Güneş, ''Hedefler büyük olmalı. Ekonomik, sosyal ve sportif olarak herkes üzerine düşen görevi tam manasıyla yerine getirmeli. Şehrin bütünleşebileceği bir ortam başarının da en önemli anahtarıdır'' ifadelerini kullandı.

A.A.