Rus Ria Novosti Ajansı'nın verdiği habere göre Madonna'nın internet sitesinde yer alan `2 Ağustos günü `Si…m'in Petersburg'unun Saray Meydanı'nda konser için buluşalım' (Okh....o! (It's f...ing amazing) This is Madonna. I hope to see you August 2 on Palace Square in St. Petersburg.) yazısı kentte kıyamet kopardı. Sanatçının internet sayfasında yer alan sözlere çok kızan St. Petersburglu siyasetçiler kentlerine hakaret eden ve onu küçük düşüren Madonna hakkında yasal yollara başvurarak tazminat almaya hazırlanıyor. Petersburglu milletvekilleri, Madonna'nın Saray Meydanı'ndan yararlanması halinde sanatçıdan kira talep edilmesini de istiyor.

Madonna'nın Rusya temsilcisi Marianna Lyubina, tepki çeken sözlerin sanatçının sitesine yanlışlıkla girdiğini ve bununla sanatçının bir ilgisinin olmadığını söyledi. Lyubina, yaptığı açıklamada St. Petersburg yönetimi ile bir sözleşme imzaladıklarını ve yapılacak konser sonunda zaten vergi ödeyeceklerini söyledi. Marianna Lyubina 2 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak Madonna konseri için istenirse yapılan anlaşmayı Petersburg yönetiminin isteği doğrultusunda değiştirmeye hazır olduklarını da ekledi.

Bu yumuşak yaklaşımlara karşı, Petersburglu Milletvekillerinin tazminat isteklerinden vazgeçmeyecekleri ve yasal işlemleri sürdürecekleri ileri sürülüyor. Kendi gelmeden skandalı Rusya'ya ulaşan sanatçının konserinde de yeni skandallar çıkabileceğine dikkat çekiliyor.