Önceki gece Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 2. Vefa Gecesi"ne katılan hayırsever işadamı Orhan Keleşoğlu, eğitimin, özellikle kız öğrencilerinin okumasının önemine değindi. Geceya katılan Meryem Şimşek isimli bir kız öğrencinin talebini de dinleyen hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu, okumak isteyen kız öğrencilerin hatırına okulun ihtiyaç duyduğu konferans salonu yapımı için 100 bin TL bağış yaptı. İşadamının cömert bağışı herkesi duygulandırdı.
Zaman zaman küçüklüğünde çektiği zorlukları hatırlayan Hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu, gecede yaptığı konuşmada eğitimin öneminden söz ederek özellikle kız öğrencilerin okutulmasını, her sorunun başının cehalet olduğunu söyledi. Gelişmenin temel şartının eğitim olduğunu ifade eden Keleşoğlu, özellikle gelecek nesilleri yetiştirecek olan anne adayları kızların mutlaka okutulmasını ve iyi eğitim alması gerektiğini söyledi.
Keleşoğlu"nun öğrencilerin ihtiyaçlarını sorması üzerine söz alan okulun 10-D sınıfı öğrencilerinden Meryem Şaşkın isimli kız öğrenci, okulda konferans salonu bulunmadığını belirterek okula salon istedi. Öğrencinin bu talebini kırmayan Hakkı Keleşoğlu, hemen telefonla eşi Hale Keleşoğlu ile görüşerek okula konferans salonu yapılması için 100 bin TL bağışta bulundu.
Hayırsever işadamının cömertliği karşısında şaşıran öğrenci ve veliler Keleşoğlu"nu uzun süre alkışlayıp çiçek takdim ettiler.