2005 aralık ayında kendi şarkılarından oluşan "Karar Verdim" adlı albümden sonra geçen yıl da "Sen Beni Tanımamışsın" adlı bir single çıkartan şarkıcı, haziran başında 10 yeni şarkının yer alacağı albümünü piyasaya çıkaracak.
Albümünde Adnan Ergil, Mete Özgencil, Fahir Atakoğlu, Sinan Akçıl gibi Türkiye"nin birbirinden önemli müzisyenleri ve Ozan Çolakoğlu, Devrim Karaoğlu, Mustafa Ceceli ve Buğra Uğur gibi aranjörleri ile çalışan Nilüfer"in DMC etiketiyle çıkacak albümünde kendi imzasını taşıyan şarkılar da yer alacak.
Nilüfer yeni albümü ve konserlerin yanı sıra temmuzda piyasada olması planlanan kitabıyla ilgili çalışmalarını da son hızla sürdürüyor. Basın Danışmanı ve yakın arkadaşı Bircan Usallı Silan"ın kaleme aldığı kitabı için çok heyecanlandığını gizlemeyen Nilüfer “Günlerimin bir bölümü albüm için koşuşturmakla bir bölümü de Bircan ile kitap üzerine çalışmakla geçiyor. Epey yoruluyorum ama albümüm ve kitabım beni sevenlerle buluştuğu zaman yorgunlukların acısını çıkarmış olacağım” dedi.