PKK’nın Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesindeki Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı ile ilçe merkezine yaptığı ve 5 kayıp vererek kaçtığı saldırının ardından, bölgede başlayan operasyonlar sürüyor. 

Özel harekât polisleri ilçe merkezinde sürekli devriye görevi yaptı. Kepenklerin kapalı olduğu Şemdinli’de dün hayat normale dönmeye başladı, az da olsa alışveriş yapıldı. PKK, 2 saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’nın üs bölgelerini dün yine hedef aldı. Üs bölgelerine roketatar, havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya askerler karşılık verdi.

- Bir grup PKK’lı, dün saat 14.00 sıralarında Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 49’uncu sınır taşı yanındaki askeri birliğe havan toplu saldırı düzenledi. 20 dakika boyunca bölgeden silah ve top sesleri duyulurken, Darsinki Tepesi’ndeki askeri birlikten de PKK’nın Kuzey Irak’taki Metina kampına doğru obüsler ateşlendi.

- Ağrı’nın Doğubazayıt ilçesinde Tendürek Dağı Somkaya köyü yakınlarındaki yol şantiyesini basan PKK’lılar, 1 TIR, 3 kamyon ve 1 iş makinesini yaktı.

- Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Uzunyol Köyü’nde çiftçilik yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Halil Yalavuz, dün 15.30 sıralarında motosikletiyle tarla sulamaya giderken iddiaya göre sivillerin geçişine yasaklanan askeri alana girdi. Kaçakçı sanılan ve askerlerin açtığı ateşle vurulan Halil Yalavuz boynuna isabet eden kurşunla öldü. Halil Yalavuz’un yolunu kısaltmak için askeri bölgeye girdiği sanılıyor.