TOBB"e bağlı olan Aydın, Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim Ticaret Odaları ile Aydın, Nazilli, Söke Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan 30 kişilik seçilmiş kurul Aydın Sanayi Odası"nda gerçekleştirilen ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi. Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Özkaya seçilirken, başkan yardımcılıklarına da Nazilli Ticaret Borsası"ndan Ferda Çağlar Erkur ve Aydın Ticaret Borsası"ndan Semih Sabuncu seçildiler.
Yeni göreve seçilen Aydın Genç Girişimciler Kurulu ilk olarak AYTO Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu"yu ziyaret etti. Ziyarette Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra genç girişimciler kurulu üyeleri ile AYTO Yönetim Kurulu üyeleri M. Alp Alpargun, Ahmet Kılıçarslan, Semih Ergen ve Tuna Taşkın da hazır bulundu.
Ziyarette konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Ülkemizi zenginleştirmek, işsizlerimize iş bulmak istiyorsak girişimci sayısını artırmamız gerekiyor. Ülkemizin en büyük sorunu işsizliktir. İşsizliği önlemek istiyorsak girişiciliği artırmamız gerekir. Devletimiz de genç girişimcilerin önünü açmalıdır. Yeni görevinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya da, “İlimizdeki genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi, bu amaca yönelik politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasındaki gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda genç girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla panel, seminer ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunacağız Biz genç girişimciler olarak misyonumuz biz olmak, bir olmak, Aydın olmak, Aydına sevdalı olmak temel özelliklerimizdendir” diye konuştu.
Özkaya, “TOBB"a bağlı olarak faaliyet gösteren Aydın"daki dokuz odamız, 2009 yılında Aydın"ın adını duyurmak, ülkemiz ve şehrimiz için yeni istihdam alanları yaratmak için harekete geçtiler, önemli projelere imza attılar. Atılan bu adım ardından, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli projeleri gündeme getirecek, istihdam yaratmak, insanlarımıza yeni iş olanakları sunmak için tek vücut olarak hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, TOBB bünyesinde yapılacak Genç Girişimciler Kurulları Genel kongresi"ne katılmak için, Aydın"dan 12 kişilik bir heyet oluşturuldu.