GAZİANTEP'te aynı gün ölen ve birbirlerine çok benzediği belirtilen iki yaşlı kadının cenazesi yanlış teşhis sonucu karıştı. Cenaze sahiplerinin durumu fark etmesi üzerine toprağa verilen yaşlı kadının cenazesi, mezardan çıkartılıp ailesine teslim edildi ve ikinci kez defnedildi.
Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi yoğun bakım servisindeyken yaşlılığa bağlı rahatsızlıktan dolayı dün gece yaşamını yitiren 78 yaşındaki Hatice Bahçeci ile aynı saatlerde ölen 79 yaşındaki Hayriye Ersürmeli'nin cenazeleri morga götürüldü. Ölen Bahçeci'nin yakınları cesedi teşhis için geldikleri morgda birbirine çok benzeyen iki kadını karıştırınca Hayriye Ersürmeli'nin cenazesini alarak Merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Köyü'ne götürdü. Morgdan yanlışlıkla alınan Hayriye Ersürmeli cenaze namazı kılınarak toprağa verildi. Bu sırada Devlet Hastanesi'nde Hayriye Ersürmeli'nin cenazesini almaya gelen yakınları ise morgdaki Hatice Bahçeci'nin cenazesinin kendilerine ait olmadığını belirtmesi üzerine durum ortaya çıktı. Bunun üzerine hastane yetkilileri Bahçeci'nin yakınlarını arayarak yanlış cenazeyi götürdükleri, kendi cenazelerinin ise halen morgda olduğunu bildirdi. Bahçeci'nin yakınları yanlışlıkla aldıkları Hayriye Ersürmeli'nin köye götürerek toprağa verdikleri cenazesini mezarı açıp tabuta koyarak Asri Mezarlığa götürülerek gerçek sahiplerine teslim edildi. Bu arada Devlet Hastanesi morgunda bulunan Hatice Bahçeci'nin cenazesi yakınları tarafından alınarak Ersürmeli'nin çıkarıldığı mezara yeniden cenaze namazı kılınarak defnedildi.
Hatice Bahçeci'nin kızı 55 yaşındaki Sevim Bahçeci, “Annemin ölümüyle sarsılmıştım. Yaşadığımız üzüntü ve cenaze telaşı nedeniyle anneme çok benzeyen kadının cenazesini morgdan alıp köye getirerek toprağa vermişiz. Hiç istemediğimiz bir durumla karşılaştık. Sonuçta hatamızı düzelttik. Biz kendi cenazemizi aldık. Onlar da kendi cenazelerini aldılar” dedi.
Yanlışlıkla toprağa verilip tekrar çıkarılarak Asri Mezarlığa götürülen Hayriye Ersürmeli de kılınan cenaze namazının ardından ikinci kez toprağa verildi.

MİLLİYET