Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrası düzenlenen gala programına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
Toplantının galasında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, çözüm sürecinden yana olan tavırlarının devam ettireceklerini, ötekileşmenin ne olduğunu bildikleri için ötekileştirmeye karşı olduklarını belirtirken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise 12 yılı aşkındır Türkiye'yi yönetirken ayrımcı bir yaklaşım içerisine girmediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değindi. 
 
Say:” Fedakarlığın Paydaşları Olmalıyız”
 
Galada ilk konuşmayı ev sahibi olarak MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say yaptı. Say konuşmasında ‘fedakârlık’ kavramını konuşmasının başlığı olarak seçtiğini belirterek, “ Devlet ve onun yürütme organı olan hükümet barış ve kardeşlik projesinde ısrarcı olmalı ve somut sonuçları alacak hamlelere devam etmelidir. 
 
Bu onları fedakârlığıdır. Bizler ise barış ve kardeşliğe atılan her adımı destekleyerek bu fedakarlığın paydaşı olmalıyız” dedi.
 
Olpak:” Öteki Olmanın Ne Olduğunu İyi Bilenlerdeniz”
 
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, MÜSİAD olarak son dönemde yapmış oldukları faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra, güncel olaylara değinen bir konuşma gerçekleştirdi. 
 
Olpak, "Bu ülkenin işadamlarından beklentisi, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve sosyal gelişime daha fazla katkıdır. Biz işadamlarının bunları yapabilmek için beklediği ise; huzur, güven, pozitif istikrar, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemidir. Bugün, siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrar ve hedeflerin yakalanmasıyla elde edilen güven ortamı, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden çözüm süreci ve demokratikleşme paketiyle, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Yeri gelmişken ifade etmek isterim ki, çözüm sürecinden yana olan tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Demokrasinin ve çözüm sürecinin kök salması için üstümüze düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Etnik ve dini ayrımcılığa, ötekileştirmeye hep karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, öteki olmanın ne demek olduğunu iyi bilenlerdeniz" dedi.
 
 
Olpak:” Merkez Bankasından Faiz İndirimi Konusunda Daha Cesaretli Adımlar Bekliyoruz”
 
Konuşmasında Merkez Bankası’nın faiz kararına da değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak bu konuda şunları söyledi;
Hedeflerimize ulaşmak için, yatırımların artması gerekiyor. Bu ise, maliyetlerin, yani faizlerin düşmesiyle mümkün. Bu sebeple, merkez bankasının faizleri düşürür gibi yapmasını memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmiştik. 
 
Fakat 50 baz puanlık indirimi yetersiz gördüğümüzü de tekrar ifade etmek isterim. Enflasyonun düşmeye başladığı, ülke risk primlerinin 17 Aralık öncesine döndüğü, döviz kurlarında istikrarın tekrar sağlandığı bir ekonomide, Merkez Bankası’ndan faiz indirimi konusunda daha cesaretli adımlar bekliyoruz.”
 
Olpak: “ Cumhurbaşkanlığı Seçim Yönteminin Bugün Tekrar Tartışmaya Açılmasını Doğru Bulmuyoruz”
Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Olpak, "Biliyorsunuz, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için ana muhalefet partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezimize bir ziyaret gerçekleştirdi. 
 
Görüşümüzü sordu, kendi kanaatlerini bizimle paylaştı, biz de kanaatimizi kendisiyle de paylaştık. Bu konudaki görüşümüzü, kısaca şöyle özetleyebilirim. 
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin, referandumla gerçekleştirilen son anayasa değişikliği ile halk tarafından seçilmesinin hem doğru bir yöntem olduğunu düşünüyor, hem de bunun bugün tekrar tartışmaya açılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü bu sistem, birkaç ay önce gündeme gelmiş, güncel tartışmaya ihtiyaç duyulan bir konu değildir. 
 
7 yıl önce tüm yönleriyle tartışılmış, sonra halka gidilmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır, buna saygı duyulmalıdır. 7 yıl önce, zorlama bir anayasa yorumu ile ilkeler ve kurallara göre değil de, kişiye bağlı bir tutum sergilenmiş, 367 garabetine ortam ve destek hazırlanmış ve referandumda da, buna bir cevap niteliğinde olan halk iradesi ortaya çıkmıştır. 
 
Bugün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemizde bir kriz sebebi olacağına hiç ihtimal vermiyoruz. Hem bu konunun ilk muhatabı olan siyasi partilerimizin, hem de nihai karar sahibi milletimizin, sağduyu ile hareket ederek, en doğru kararı vereceğinden eminiz. 
 
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden sonra Türkiye'nin önündeki bir başka önemli gündem maddesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin mevcut parlamenter sisteminin yapısında ve kurgusunda, günümüzün insan odaklı dünyasında çokça sözü edilen, kuvvetler ayrılığı sisteminin, aslında bir kuvvetler ayrılığından çok, kuvvetler kargaşası şeklinde tasarlandığını ve bu şekilde uygulanmakta olduğunu görüyor ve bundan derin üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.