Proje hazırlığı için Nazilli Kaymakamlığı’nda bir araya gelen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serpil Şahbudak, Nazilli Ticaret Odası Genel Sekreteri Eray Rüştü Taka, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner proje hazırlıklarını değerlendirdi.
Toplantıda konuşan Kaymakam Caner Yıldız, amaçlarının Nazilli’de okuma –yazma oranının yükseltilmesi olduğunu ifade ederek, “Amacımız okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek, okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmektir. Biz Nazilli’de okuma yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Bu konuda muhtarlarımız da okuma yazma bilmeyenlerin tespiti konusunda bilgi verecek. Gelen bilgiler doğrultusunda okuma yazma kursları açacağız” dedi.
Bu projenin sadece okuma yazma bilmeyenlere yönelik olmadığını belirten Yıldız; “Hedefimiz Nazilli’de okuma yazma bilmeyen kalmaması ancak daha çok kitap okuma da bu projedeki önceliklerimizden. Proje kapsamında değişik etkinlikler yaparak çocuklarımız, vatandaşlarımızı okumaya sevk edeceğiz” diye konuştu.