Tatbikatta öğrenciler yangına karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirilirken yangın söndürme ve kurtarma operasyonuna da katıldı.
Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce gerçekleştirilen tatbikata İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"ın yanı sıra okulda eğitim öğrenim gören 2 bin 200 öğrenci ile öğretmenler katıldı.
Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve okul yönetiminin işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta alarmın çalmasıyla birlikte okulda bulunan öğrenciler sınıfları süratle boşaltı. Okul"un 3. katında çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler itfaiye merdiveni ile indirilirken, okulun itfaiye kulübü öğrencileri tarafından da temsili olarak sınıflarda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. Tatbikatı Okulu Müdürü İsrafil Kılıçkara ve öğretmenler de izledi. Yangın söndürme çalışmalarının ardından ise İtfaiye personeli tarafından öğrencilere tek tek yangın anında almaları gereken tedbirler ve yangın söndürme metotları konusunda bilgiler içerek broşür dağıtıldı.
Tatbikat sırasında bir itfaiye çalışanı, öğrencilere olası yangınlar karşısında yapmaları gerekenler konusunda sürekli uyarıcı bilgiler verdi.