Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan etkinliğe Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, belediye başkan adayları, öğrenciler ve veliler katıldı.
Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Yaşar Yıldırım, etkinliği geleneksel hale getirmekten dolayı mutluluğu olduklarını belirterek, “Bizim bu etkinliğimize destek sağlayan baştan bayan velilerimiz ve mahalle halkımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizleri yalnız bırakmayan Başta Kaymakamımız olmak üzeri tüm konuklarımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Bu tür etkinliklerin vali, öğretmen, idareci ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağladığını kaydeden Kaymakamı Ali Katırcı da, “Mütevazı şartlar içerisinde eğitim öğretim yapmaya çalışan bu okulumuzun bu tür bir etkinliği geleneksel hale getirmesi memnuniyet verici bir durum… Özellikle bu etkinlikte bayanların yaptığı katkı çok önemli, Bu nedenle bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Baharın geldiği şu günlerde bu tür etkinliklerde halkımızın bu tür ortamlarda bir araya gelmesi de önemli, Bu mutlu tabloyu oluşturanlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Okul bahçesindeki etkinlikte mahallede yaşayan ve aynı zamanda okul velisi olan bayanlar saclar üzerinde gözleme yaparak protokole ve davetlilere ikram etti.