Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi yaptığı araştırmada Aydınlıların en zayıf yönünün ekonomik alanda iş birliği yapamaması olduğunu tespit etti. İlde sanayicisinden esnafına kadar en çok ortaklığın bir araya gelme vesilesinin okey oyunları olduğu tespit edildi. İlin kalkınması için gerçekleştirilen proje çalışmaları kapsamında Aydınlı işadamlarına "ortaklık kültürü ve faydaları" konusunda seminerler düzenleneceği belirtildi.
Aydın"da geçen yıl çalışmalarına başlayan TÜMSİAD Aydın Şubesi"nin Başkanı Özcan Petekkaya ve yönetim kurulu üyesi Serdar Ertuğrul tarafından yapılan araştırmada Aydın İli"nin en zayıf yanları araştırıldı. Araştırmada ildeki en büyük zayıf yönün ekonomide takım çalışması yapılamaması olduğu tespit edildi.
Yapılan bu araştırma ile iş hayatında yaygın olarak kullanılan "İki Aydınlı bir araya geldiğinde okey masası, iki Denizlili bir araya geldiğinde fabrika kurar" sözü adeta doğrulanmış oldu.
İlin bu zayıf yönünü üzülerek gördüklerini ve artık Aydın"ın bu sorundan kurtulması gerektiğini ifade eden Başkan Özcan Petekkaya, önümüzdeki günlerde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu sorunu çözmek için çeşitli seminer ve aktivitelerin düzenleneceğini kaydetti. Aydın"ın finansal gücü çok fazla olmasına rağmen bunu ekonomiye de aktaramadığını kaydeden TÜMSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Ertuğrul, ilde aynı sektörde faaliyet gösteren işadamları arasında ekonomik anlamdaki diyalogun da yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.
“İŞTE AYDINLININ EKONOMİDE EN ZAYIF YÖNLERİ”
Oldukça verimli toprakları ve bankalarda hatırı sayılır mevduatı olmasına rağmen ekonomik yönden birlik olamayan Aydınlının zayıf yönleri şu şekilde sıralandı: Takım çalışması yok. Günübirlik beklentiler var. Ar-Ge harcaması yok. Risk almak yok. Potansiyel sermaye il dışına çıkıyor. Finansal güç ekonomiye aktarılmıyor. Diyalog yok.