Yabancı transferlerden, Türk teknik adamlarına, kulüplerin altyapılarına varana kadar bir çok konuyu görüştüğümüz Oğuz Çetin, samimi açıklamalarda bulundu.
Bu yıl Türkiye liglerinde forma giyecek olan yeni yabancı transferleri değerlendiren Oğuz Çetin, son zamanlarda Türkiye"ye çok kaliteli ve adından söz ettiren futbolcuların geldiğini ve bunların Türk futbolu açısından önemli bir gelişme olduğunu dikkat çekti.
Türkiye"deki takımlarda alt yapıdan yetişen çok fazla futbolcunun olmadığına işaret eden Çetin, “Alt yapıdan futbolcu yetişmemesi Türk futbolunun bir sorunudur. Özellikle kulüplerimizi alt yapılarına daha fazla önem vermesi ve bu planlama doğrultusunda üst yapıya kendi alt yapılarından futbolcular çıkarmak durumundadırlar. Bu Türk futbolu açısından çok önemli bir konudur. Yalnız bu durumu sadece bir kulübe indirgemek çok yanlış olur. Türkiye"deki tüm kulüpler böyle planı projesi olması ve alt yapılardan yetenekli futbolcuları eğitip, Türk futboluna kazandırmalılardır. Alt yapıdan futbolcu çıkmamasını, takımlardaki yabancı sayısının fazla olmasına bağlayamayız. Son zamanlarda bazı kulüplerimizin bu konuda ciddi çalışmaları var. Ama şuan için as takımlarda alt yapıdan gelen çok az futbolcu bulunuyor” dedi.
“YAPILAN HER ŞEY BAŞARI İÇİN”
Türkiye liginde çok fazla Teknik Direktör değişikliğine gidildiğine hatırlattığımız Oğuz Çetin, herkesin başarı için çaba sarf ettiği dile getirerek, “Ligimizdeki üst düzey takımları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trbzonspor gibi takımların birinci ve öncelikli hedefi ligde şampiyonluk Fenerbahçe"nin de Galatasaray"ında, Trabzonspor"unda ligde ciddi hedefleri var. Ve bu doğrultuda teknik direktör değişikliğine gittiler. Fenerbahçe artı olarak Aykut Kocaman gibi önemli bir ismi sportif direktörlüğe getirdiler. Bir çok yeni futbolcu transferi yaptı takımlarımız. Bu atılan bütün adımlar başarı için atıldı. Hiçbir kulüp başarısızlık için adım atmıyor. Herkes başarı için transfer yapıyor. Ama sonuç itibariyle neyin ne olduğunu lig başladıktan sonraki haftalarda göreceğiz” şeklinde konuştu.
“BU İŞ ARZ TALEP MESELESİ”
Türk Teknik Direktörlerin sık sık takım değiştirmesine ve 18 takımlı ligimizde 9 takımın başında yabancı antrenör bulunduğunu hatırlattığımız Çetin, şunları söyledi: “Tük Teknik Direktörlerin Türkiye"de yada yurt dışında görev alabilmesi için her türlü çalışmayı yapması gerekiyor. Gönül ister ki Türk takımların başında ve hatta yurt dışında Türk teknik adamlar görev alsın. Bizim hocalarımızın bu doğrultuda çalışmaları gerekiyor. Bu yıl ligimizdeki 18 takımdan 9"nun başında yabancı hoca var. Geçen yıl bu rakam daha yüksekti. Bu yıl yabancı antrenör sayısı arttı. Dolayısıyla ligimizde görev alan Türk hoca sayısı azaldı. Ama bu iş bir arz talep meselesi bunu da unutmamak lazım. Türk teknik direktörlerin kendilerini çok iyi bir şekilde geliştirmeleri gerekiyor”