ADÜ Eğitim Fakültesi tarafından Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda düzenlenen panele, Vali Kerem Al, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
     Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Üyesi Merdan Tufan, panelin açılışında, öğretmen eğitimindeki yeni gelişmeler ve sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
     Kendisine saygı duyulan ve baş tacı edilen öğretmenlerin çok kere acımasızca eleştirildiğini ifade eden Tufan, çağı yakalayabilmek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek, hızla eskiyen bilgiyi yenileyebilmek için öğretmen adayının ve öğretmenin her zamankinden daha fazla çalışması ve fedakarlık göstermesi gerektiğini kaydetti. 
     Panelde, öğretmen yetiştirmenin tarihçesi, öğretmen yetiştirme yeterlilikleri, nitelikli öğretmen yetiştirme, öğretmen yetiştirmede yaşanan sorunlar, öğretmende bulunması gereken beceriler ve eğitim fakültelerinin durumu konularında bilgiler verildi.