Aydın"da çocukların futboldan sonra en fazla basketbolle ilgilendiği öğrenildi. Aydın Merkez"de açılan kurslarda yaklaşık 150 öğrenci basketbol öğrenmek için Gençlik Spor İl Müdürlüğü"ne kayıt yaptırdı.
Çeşitli dallarda açılan yaz spor okullarının yaz boyunca, program dahilinde devam edeceğini ve velilerin bu spor kurslarını kesinlikle "oyun" olarak algılamaması gerektiğini belirten Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, her öğrencinin tatilde mutlaka kendisine bir uğraş edinmesi gerektiğini savundu. Spor yapan çocukların hem bedenen hem de ruhen daha iyi gelişim sağladığına inandığını ifade eden Ercan, tüm kursların da uzman hocalar nezaretinde verildiğini söyledi.
Basketbolün gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Aydın Gençlik Spor İl Müdürlülüğü Basketbol Antrenörü Engin Vence, kursların başladığını ve isteyen öğrencilerin de kayıt yaptırıp kursa katılabileceğini söyledi. Katılımın yoğun olması nedeniyle öğrencilerin 4 gruba ayrıldığını ve kursların da 4 grupta devam ettiğini kaydeden Engin Vence, “Gençlerin sağlıklı gelişimi için spor şart. Bu nedenle herkesin tatilini spor da yaparak değerlendirmesini tavsiye ediyoruz” dedi.