Kuşadası Rehberler Derneği(KURED) ile ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen mesleki eğitim paneli Kuşadası Belediye Meclis Salonu"nda gerçekleştirildi. Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şube Başkanı Nail Topal"ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Türkiye Rehberler Birliği (TUREB)"nin “Turist ağırlamak sanattır" isimli 30 dakikalık belgeselinin gösterimi yapıldı. Daha sonra panele geçildi. Panele konuşmacı olarak KURED Başkanı ve Fransızca rehberi Ali Karapınar ile KURED üyeleri İtalyanca rehberi Ayşe Tonyalı, Japonca rehberi Semra Abdolah, Almanca rehberi Saadet Süel, İngilizce rehberi İzzet Kocabıyık ve Rusça rehberi Cihan Yaşkaya katıldı.
Mesleğin zorluklarını yaşadıkları anılarla anlatan rehberler, ADÜ Rehberlik bölümü öğrencilerinin soru yağmuruyla karşılaştı.
Panele konuşmacı olarak katılan KURED Başkanı Ali Karapınar ise rehberlik bölümünde okuyan üniversite öğrencilerine mesleği sevdirmek ve özendirmek amacıyla düzenledikleri etkinliğin son derece başarılı geçtiğini söyledi. Meslek örgütü ile öğrencilerin buluşmasının Kuşadası"nda ilk kez gerçekleştiğini kaydeden KURED Başkanı Ali Karapınar, “Üniversitenin rehberlik bölümünde okuyan öğrencilerimizin bir kısmı isteyerek ama bir kısmı da puanı tuttuğu için rehberlik bölümü öğrencisi oldu. Amacımız mesleği öğrencilerimize sevdirmek, tanıtmak. Bunun yanında faal rehber arkadaşlarımızın verdiği bilgilerle de onları motive etmeyi amaçladık. Çok başarılı ve verimli bir etkinlik oldu" dedi.