Öğrenci kolektifleri, İstanbul Üniversitesi önünde Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto etti. Öğrenciler, üniversitenin kapısına ‘YÖK’te reform istemiyoruz YÖK kapatılsın’ pankartı astı.
 
Kendilerine öğrenci kolektifi ismini veren bir grup öğrenci İstanbul Üniversitesi önünde YÖK’ü protesto etti. ‘Eğitim haktır haçlıklara hayır’, ‘YÖK kapatılsın’ dövizleri taşıyan öğrenciler, AK Parti ve YÖK aleyhine sloganlar attı. Kolektif adına açıklama yapan bir öğrenci, YÖK’ün AK Parti elinde 30. yılında yeni bir döneme hazırlandığını savundu. Öğrenci, “İktidarının ilk yıllarında YÖK’le kavgalı olan AKP, YÖK’ü ustalık dönemine uygun hale getirmeye çabalıyor. Daha önce göstermelik hale getirilen katsayının tamamen kaldırılmasıyla imam hatiplerinin önünü açan AKP, kendi rektörleri ve kendi öğrencilerinden oluşan bir üniversite modeli oluşturmaya çalışıyor.” dedi.
 
Açıklamanın ardından öğrenciler, üniversitenin kapısına ‘YÖK’te reform istemiyoruz YÖK kapatılsın’ pankartı astı. Öğrenciler, çeşitli tiyatro gösterileri yaptı.