Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu Mehmet Emre Gül'ün Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girmeden önce sigortalı yaptırdığı haberleriyle olarak, oğlunun geçen yıl Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın dedesinin ismini taşıyan Ali Babacan Tekstil Firması'nda 24 gün sigortalı çalıştığını belirterek, bu tür yakıştırmaların yapılmasını 'haksızlık' olarak nitelendirdi.

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında bir süredir yer alan küçük oğlu Mehmet Emre Gül ile ilgili haber ve yorumları üzüntüyle izlediğini kaydetti. Oğlu Mehmet Emre'nin, derslerinde son derece başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, yaz döneminde okullar kapandığında oğlunun tatil yapmak yerine tamamıyla kendi arzusuyla çalışmayı tercih ettiğini söyledi.


Oğlu Mehmet Emre'nin 2006 yazında da, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın dedesinin ismini taşıyan Ali Babacan Tekstil Firması'nda 24 gün bilfiil çalıştığını ve bunun pek çok tanığının mevcut olduğunu kaydeden Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Bu firmanın bütün iş dünyasında bilinen en belirgin vasıflarından biri kayıt ve vergi konusundaki aşırı hassasiyetidir. Mağazalarından evlerine götürdükleri ürünlerin bile vergisini ödeyecek kadar duyarlıdır. İlgili firma bu anlayış çerçevesinde Mehmet Emre'yi de çalıştığı dönemde sigortalı yapmıştır. Kayıt dışı işlem yapmamaya büyük özen gösteren bu yaklaşım, aslında takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir davranıştır. 2 yıl önce açık ve şeffaf şekilde gerçekleşen bir sigortalılık işleminin şimdi gündeme getirilmesi, bazı televizyon ve yayın organlarında Mehmet Emre Gül'ün, yeni sosyal güvenlik düzenlemesinden etkilenmemesi amacıyla, sanki kanun yürürlüğe girmeden hemen önce çalışmadan sigortalı yapılmış gibi gösterilmesi büyük bir haksızlıktır. Şayet, benim öyle bir niyetim olsaydı, küçük oğlumdan önce büyük oğlum Ahmet'i sigortalı yaptırmam gerekirdi. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı makamını ve şahsımı hedef alan yıpratma amaçlı haber ve yorumlar, iyi niyetten yoksundur. Ayrıca, küçük oğlum Mehmet Emre ile ilgili gerçekten uzak, çarpıtılarak tek taraflı sunulan haber ve yorumların, basının evrensel meslek ilkeleriyle bağdaşmadığı da aşikardır."