Şampiyonanın yedinci ve sekizinci ayakları, Van Gölü'nün sodalı sularında 25-26 Temmuz günlerinde koşulacak. Yarışlar saat 14:00'te başlayacak.
Yarış teknelerinin Van'a yaklaşık altı gün sürecek bir tren yolculuğu ile taşınacağı belirtilirken, toplam on teknenin katılacağı yarışlar için sporcuların da son hazırlıklarını yaptığı belirtildi. Yarışın, bin yedi yüz metre rakımda koşulacağı için yarışmacıların her zamankinden daha fazla zorlanacağı açıklandı. Gerekçe olarak ise bu rakımda oksijen, deniz yüzeyindekine göre daha az olduğu için farklı performans olacağını iddia edildi. Oksijen farkı nedeniyle yakıtın yanması ile ilgili birtakım performans sıkıntılarının yaşanacağı belirtildi.
Teknelerin normalden daha fazla yakıt tüketeceği öngörülürken, suyun sodalı olması da yarışmacıları etkileyecek bir başka unsur olarak gösteriliyor. Deniz suyunun kaldırma kuvveti ile sodalı suyun kaldırma kuvveti arasındaki fark nedeniyle yarışların sürprizlere açık olacağı tahmin ediliyor.
Yarışların, Van İskelesi ile Van Kalesi arasında belirlenen parkurda koşulacağı açıklandı.
DÜNYANIN EN BÜYÜK SODALI GÖLÜ
Bu arada Architon Türkiye Offshore 225 Şampiyonası'nın yapılacağı Van Gölü'nün özellikleri de açıklandı. Nemrut yanardağının patlaması sonucunda oluşmuş volkanik bir göl olarak belirtilen açıklamada, Türkiye'nin en büyük gölü olan ve sahip olduğu özellikler nedeniyle bir iç deniz kabul edilen Van Gölü'nün suyunun sodalı ve tuzlu olduğu belirtildi.
Verilen bilgide, ''Göl, dünyanın en büyük sodalı gölü unvanını elinde bulunduruyor. Suyundaki soda nedeniyle biyolojik çeşitlilik açısından fakir bir ekosisteme sahip olan gölün en ünlü ikinci canlısı, endemik bir tür olan inci kefali. En ünlü canlısı ise tabii ki Van Gölü Canavarı. Yöre halkının varlığına içtenlikle inandığı ama bir türlü net bir şekilde görüntülenemeyen canavar, yerli ve yabancı birçok belgesele de konu oldu.'' denildi.