Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Erzurum sorumlusu Dr. Aslı Kara, gözlerini bağışlayacak olanların "zina" endişesi yüzünden tereddüt ettiklerini bildirdi. Dr. Kara, geçtiğimiz günlerde Antalya"da kol nakli yapıldığını, cenazeyi parçalanmış ve kolları eksik olarak teslim etmek yerine protez kol takılarak aileye verdiklerini açıkladı.

Kuran"dan ayet ve hadislerle organ bağışının önemine değinen Dr. Aslı Kara, organ bağışında bulunmak isteyenlerin bazı tereddütleri bulunduğunu anlattı. Bu konuda kendilerine ve Diyanet İşleri Başkanlığı"na başvurular olduğunu ifade eden Dr. Aslı Kara, şunları söyledi, “Vatandaş diyor ki: Hocam organlarımı vereceğim. Ama adam gidip gözlerimle zina yaparsa, bana onun günahı gelir mi? Adam karaciğerimi alacak, içki içerecek, günahı bana gelecek. Böyle endişe ve takıntılar olabiliyor.

Bazıları ise "Ben alkol alıyorum. şekerim, tansiyonum var veremem" diyor. Bunlar bahane. Ayrıca "organlarım alınacak bana cenazem paramparça bir şekilde verilecek" diyenler var. Böyle bir şey yok. Nasıl ameliyata gelen hastaya özen gösteriliyorsa, organları alınacak kişi de ameliyata hasta gibi alınıyor. Geçenlerde Antalya"da kol nakli yapıldı. Aileye cenaze kolları kesik bir şekilde değil, protez takılarak verildi.”