Edinilen bilgiye göre, ABD'nin Kuzey Carolina kıyısını vuran Irene kasırgası New York'a doğru ilerliyor. Yetkililerin tarihi bir felaket olabileceğini ifade ettiği ve şehrin alçak kesimlerinde yaşayan yaklaşık 370 bin kişinin evlerini boşaltmasını istediği Irene kasırgasıyla ilgili tedirgin bekleyiş, New York;un cadde ve sokaklarında hissediliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren turist akınına uğrayan ünlü Times Meydanı bugün tarihinin en sakin günlerinden birini yaşadı. Meydana çıkan ve çoğu zaman trafiğin kilitlenme noktasına geldiği cadde ve sokaklar bugün adeta sessizliğe büründü. 
 
Kasırgadan birinci derecede etkilenmesi beklenen Wall Street bölgesinde boş sokak ve caddeler dikkati çekti. Öğleden sonra seferlerin durdurulacağı açıklanan, bölgenin ana ulaşım aracı metro seferleri de neredeyse boş vagonlarla gerçekleşti. Bazı metro istasyonlarındaki bilet turnikeleri de kapatılarak binişler ücretsiz olarak yapıldı. 
 
Wall Street bölgesinde bulunan ve ekonomin kalbi olarak nitelenen New York Borsası binasında da yaklaşan kasırga öncesi bir takım önlemler alındığı gözlendi. Yetkililerin, kasırganın etkisine bağlı olarak kapatılması ihtimali üzerinde yedek bir plan geliştirdikleri kaydedilen tarihi New York Borsası binasının girişleri kum çuvallarıyla yükseltildi. Bölgede faaliyet gösteren ve genellikle yoğun müşteri potansiyeli olan birçok restoran ve işletme yetkililerin uyarısı üzerine bugün açılmazken, açılan iş yerleri beklediği ilgiyi bulamadı. 
 
Şehrin özellikle kıyı kesimlerdeki sokakları tamamen boşaldı. Bu sokaklardaki birçok iş yeri geçici olarak yaptıkları duvarlarla işletmelerini koruma altına almayı tercih etti. Alçak kesimlerde yer alan birçok binanın yola bakan ızgaraları da kum çuvallarıyla kapatıldı. 
Irene kasırgasının yarından itibaren New York'u etkisi altına alması bekleniyor.(zaman)