Yurdun kuzeybatı kesimlerinde başlayan yağışların yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yağışların Marmara'nın güneydoğusu, kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile orta Karadeniz'de etkili olacağı tahmin ediliyor. sabah saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle güney ve guneybatı, yurdun kuzey kesimlerinde zaman zaman kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta, iç kesimler ile ilk saatlerde kuzeybatı kesimlerde kuvvetli esecek.

MARMARA BÖLGESİ bugün parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu yağışlı geçecek. yağışlar yağmur, akşam saatlerinden sonra güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak. Yağışların bölgenin güneydoğusunda etkili olması bekleniyor. Rüzgar ilk saatler kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli esecek.

EGE BÖLGESİ parçalı, zamanla çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri yağışlı geçecek. yağışlar; kuzey ege'de etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. rüzgar iç kesimlerinde güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ parçalı bulutlu zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, kuzeyi aralıklı yağmur, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. yağışlar bölgenin kuzeyinde etkili olacak. rüzgar batısında lodostan kuvvetlice esecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. rüzgar; ilk saatler kıyılarında kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, doğu karadeniz'in iç kesimleri ile orta karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. yağışlar orta karadeniz'de etkili olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatısı yağışlı geçecek. yağışlar; yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.
diyarbakır az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu geçecek.

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de fırtına bekleniyor
Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Doğu Karadeniz; Sabah saatlerinde doğusu güney ve güneydoğu,batısı güney ve güneybatıdan 3 ila 5, ogle saatlerinden itibaren tamamı batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 yer yer 8,akşam saatlerinden sonra 3 ila 5, Batı Karadeniz; Batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 ögle saatlerinde doğusu 8 kuvvetinde;Dalga: 2,0 ila 3,0m.orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer 4,0m., Görüş: iyi, yağış anında orta.

Marmara parçalı bulutlu ve ilk saatlerde yağmurlu, rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu,öğleden sonra güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, dalga: 0,5 ila 1,0m., görüş: iyi, yağış anında orta.

Ege parçalı bulutlu, kuzeyi ilk saatlerde yağmurlu, rüzgar; kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 ilk saatlerde 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m., ilk saatlerde 2,5m., Görüş: iyi, yağış anında orta.

Akdeniz parçalı bulutlu, rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m., Görüş: iyi.
uyarılar

SEL UYARISI

Yağışların Marmara'nın güneydoğusu, kuzey Ege, iç Anadolu'nun kuzey ile orta Karadeniz'de etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.)ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON

Sabah saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

A.A.