Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getirme amacıyla internet sitesi 'facebook'ta kurulan 190 bin üyeli 'Kemal Kılıçdaroğlu Grubu', bunların başında geliyor. Bazı üyeler, "Kılıçdaroğlu gereğini yapmalı" derken bazıları CHP Grup Başkan Vekili'nin 'dürüst imajına' atıf yaparak, "Nerede kaldı bunun doğruluğu?" tepkisini gösterdi.

Grup üyeleri, Kılıçdaroğlu'na 10 Kasım'da Meclis'te yaptığı konuşma nedeniyle, "Öymen'in istifasını iste" baskısı yapmıştı. 16 Kasım'da bu yönde yapılan açıklamayla rahatlayan hayranlar, Kılıçdaroğlu'nun 48 saat sonra yaptığı "Bu iş bitti" cümlesiyle hayal kırıklığı yaşadı. Henüz tepkiler dinmeden Kılıçdaroğlu'nun önceki gün TBMM grup toplantısı sonrası Öymen'le tokalaşıp 'dayanışma' pozu vermesi ve "Aranızdaki buzlar eridi mi?" sorusuna, "Zaten buz yoktu ki" şeklinde cevap vermesi hayranlarının isyan etmesine neden oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Neşe Aygül isimli hayranı, tepkisini "Onur(suz) Öymen'in elini sıkmaya devam et Kılıçdaroğlu! Bir de Dersim'li olacaksın. Yazık ki özünü kaybetmişsin. Şimdiye kadar Dersimlilerden aldığı oyların hiçbirisini alamayacaktır artık CHP." diye dile getirdi.

LİDER OLAMAYACAĞINI ORTAYA KOYDU

Kılıçdaroğlu'nun hayranlarından gelen tepki mesajlarından bazıları şöyle:

Cenk Gürbüz: "'Onur Öymen gereğini yapmalı' diyen Kılıçdaroğlu, gereğini yapmayan Öymen'le poz verdi. Nerede kaldı bunun doğruluğu?"

Serhat Gül: Bir zamanlar tek umudum olduğunu sandığım Kılıçdaroğlu, asla bir lider olamayacağını ortaya çıkardı. Yazık oldu.

Erkan Kılagöz: Hey gidi Kılıçdaroğlu! Sen Dersim'in içinden gel, Munzur'un suyunu iç, bir 'onursuz Onur' için, bir CHP için halkının nefret kustuğu onursuz Onur'un elini sık.

Erhan Kürekçi: Bence Kılıçdaroğlu gereğini yapmalı. /yeni şafak