Oruç tutarken cildimizi de ihmal etmemeliyiz. Memorial Hizmet Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Hande Ulusal, düzenli uykunun cildi güzelleştirdiğini söylüyor. Ayrıca cildimiz için de farklı önerilerde bulunuyor. 

Uzun süre susuz kalan cilt nemini kaybediyor. İftarda ve sahurda vücut için gerekli gıdaları tam alamamak ve yetersiz uyku cildi olumsuz yönde etkiliyor. İftardan sonra bol su içip, meyve ve sebze tüketmek gerek. 

Cilt için gerekli nem oranını korumak için sadece su içmek yeterli değil. Öncelikle hücrelerde meydana gelecek hasarı önlemek gerekiyor.

Bu dönemde nemlendiriciler kurtarıcı rolü üstleniyor. Cilt gün boyu nemli ve yumuşak kalmalı. 

Kişinin yağlı bir cildinin olması, nemlendirici kullanılmasına gerek olmadığı anlamına gelmiyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; her cilt tipi için en uygun ürünlerin seçilmesi. 

Cildi yağlı olanların temizleme jelleriyle yıkamaları, kuru ciltlerin de süt formunda temizleyicileri tercih etmesi en doğrusu. 

Vücudumuzun yüzde 70'i su ve bu suyun yüzde 20'si deri tarafından kullanılıyor. Günde en az 2 litre su tüketmek cildi toksinlerden arındırıyor, yumuşaklığını koruyor, temiz ve sağlıklı kalmasını sağlıyor.