Cim Bom, Yunanistan'da yerle bir ettiği Panathinaikos'u Sami Yen'de de yıktı.

Santrfordan kurtulup, gerçek yerine dönen Kaptan Arda döktürdü, Mustafa Sarp gecenin adamı oldu. Bu zaferle Aslan"ın grup liderliği tescillendi. UEFA Avrupa Ligi"nde bir üst turda seribaşıyız.

Şans Aslan"ın yanındaydı
Galatasaray grup birinciliği maçında "ballı" bir golle öne geçip grubu lider bitirdi... Ortada olan maçı şans faktörü Galatasaray lehine çevirdi.

Dün akşam da görüldü; Galatasaray, Baros takıma dönene kadar "can çekişerek" kazanacak. Çek futbolcunun ne kadar etkili olduğu her karşılaşmada daha çok belli oluyor.

Rijkaard, sezona başladığı 4-2-3-1 dizilişiyle takımını sahaya sürdü. Kaptan Arda, Manisa ve Bursaspor maçlarına göre daha diri ve istekliydi...

Galatasaraylı taraftarların oynamasını dört gözle beklediği Elano, 73 dakika sahada kaldı, yine vasattı.

Galatasaray"ın "karakter" oyuncusu Harry Kewell da arkadaşlarına uydu, vasatı aşamadı... Kewell çıkınca yerine giren Keita sağ kanada, maça sağda başlayan Arda sol kanada geçti. Keita rakibin sol beki Darlas"ı hemen her pozisyonda geçti.
Sarp en iyisiydi...

28. dakikada Karagounis ile girdiği ikili mücadelede "uff" olan Gökhan Zan"ın sürpriz (!) sakatlığından sonra Mehmet Topal stopere geçti. Topal daha önce de stoper oynamıştı, sırıtmadı. Zaten yedek kulübesinde başka stoper de yoktu...

Arjantinli kaleci Leo Franco, sürpriz çıkışları ile gol yemek için elinden geleni yaparken Panathinaikoslu oyuncular beceriksizdi.

49. dakikada Arda"nın ceza sahasına ortaladığı topu Nonda indirdi, Mustafa Sarp vurdu. Pana stoperine çarpan top kaleci Tzavros"u ters köşeye yatırdı ve Galatasaray"ı öne geçirdi. Sezon başında bonservis bedeli ödenmeden kadroya dahil edilen Sarp, tartışmasız sezonun en yararlı transferi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Golden sonra Yunan ekibi daha etkili oynadı, ama beraberlik golünü atamadı...

Not: Galatasaray"ı Metin Şentürk yönetse, Gökhan Zan ve Emre Güngör gibi "hassas" oyuncuların yanına devre arası bir stoper ve bir de santrafor transfer eder.../fanatik