1957 yılında Eğitim ve Öğretime açılan Nazilli Lisesi, açıldığı yıldan itibaren Nazilli’nin ve bölgenin tek lisesi olması nedeniyle birçok önemli sima yetiştirdi. 1977 mezunlarından Bülent Civan’ın girişimleriyle Nazilli Öğretmen Evi’nde toplanmayı kararlaştıran 1977 mezunları 34 yıllık bir aradan sonra ilk kez buluştu. Mezunlar düzenlenen programa eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Sayıları 50’yi bulan 1977 mezunları hem hasret giderdi, hem de anılarını tazeledi. Nazilli Lisesi mezunlarının buluşmasına okulda o yıllar görev yapan öğretmenlerden Keramettin Büyükçoban, Ali Yavaş ve Mustafa Bedel’inde katılımı geceye ayrı bir renk kattı.
Akşam yemeğinde Öğretmen Evi’nde yemek yenmesinin ardından bir süre de birlikte zaman geçiren 77 mezunları, gece ise Nazilli’nin eğlence mekanlarından Grand Rene Masion’a geçerek müzik eşliğinde bol bol eğlendi. 34 yıllık aradan sonra ilk kez bir araya gelen Nazilli Lisesi 1977 mezunları bu buluşmanın gelenek haline getirilmesi temennisinde bulunarak birbirleri ile vedalaştı.
“34 YILIN MUTLULUĞU GÖZYAŞLARIMIZA YANSIDI”
1977 mezunlarının bir araya gelmesi için gerek tanıdığı arkadaşlarına telefonla gerekse sosyal paylaşım sitesi üzerinden ulaştığını ifade eden Bülent Civan; “Nazilli Lisesi’nde okumak gerçekten bir ayrıcalıktır. Bu nedenle her zaman okulumuzu ve o dönemki arkadaşlarımızı özlüyoruz. Bu bayram farklı bir etkinlik yaparak sadece telefonla veya mesajla birbirimizin bayramını kutlamak istemedik. Bu nedenle 1977 Mezunlarını bir araya getirerek yüz yüze sohbet ederek, eski günleri yad etmek istedik. 34 yıl sonra lise arkadaşlarımızın ilk kez bir araya gelmesi duygu dolu anların yaşamasına sebep oldu. Bu mutluluğu tarif edemeyiz. Kavuşmadaki gözyaşları yılların özlemini gözler önüne serdi. 34 yıl sonra Kurban Bayramında Nazilli Öğretmen Evinde başlayan buluşmamız gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Bu buluşmaya o dönemki öğretmenlerimizde katılarak geceyi onurlandırdı. Nazilli Lisesi 1977 Mezunları, bundan böyle her yıl geleneksel olarak bu etkinliğe katılımı çoğaltarak devam edecektir” dedi.

37.20111112085434.jpg