Nazilli Belediyesi, Revizyon İmar Planı yapım süreci dahilindeki halihazır harita yapım işi, Jeolojik Harita yapım işi ve 1/1000 ölçekli ve 1/5000 Ölçekli Revizyon İmar Planı Yapım İşleri, Haluk Alıcık’ın başkanlığında İmar ve Şehircilik Müdürü Koray Öden ile birlikte anlatıldı. Başkan Alıcık toplantıda yaptığı konuşmada, “Belediye olarak çabamız mevcut dokuya uygun imar planlı alanlar oluşturarak vatandaşın sorunlarını çözmektir” dedi.

Nazilli Belediye Başkanlık makamında yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Meclis Üyelerinden Ziya Aksüt, A.Vahit Aysan, Süleyman Bilgen, Gonca Yelkovan ve Kazım Zeyrek, Nazilli Ticatret Odası Başkanı ve AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Mimarlar Odası Nazilli Temsilcisi Hüsnü Erturan, NASİAD Başkanı Necmi Erkan ve basın mensupları katıldı.

İMAR PLANININ BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANACAK

Toplantıda, 27 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazetede ‘Nazilli İlçesine bağlı İsabeyli Beldesi ile Dallıca, Ocaklı, Bozyurt, Sevindikli, Güzelköy ve Durasallı Köylerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak Nazilli Belediyesi sınırları içine katılması 5393 sayılı Belediye Kanununun 11inci maddesi uyarınca uygun görüldüğü ve sınır tespit kararı alındığı Nazilli Belediye İmar Müdürü Koray Öden tarafından anlatıldı. Resmi Gazete'de belirtilen karara dayanarak, Nazilli'nin şehirleşme açısından büyüme yönü ve mevcut yerleşim alanları dikkate alınarak Güzelköy'den İsabeyli Beldesine kadar “Revizyon İmar Planı” yapım işi için Belediye Başkanı Aytekin Kaplan’ın görev zamanında halihazır harita yapım işi ihale edildiğini ifade eden Başkan Alıcık ; “Nazilli Belediye Başkanı olarak hizmete başladıktan sonra Nazilli Belediyesi'nin büyüme alanları göz önüne alarak yeni planlı yerleşim alanları ve imar parselleri üretmek için yapılmış olan halihazır haritalar altlık edilerek “Jeolojik jeoteknik etüt Harita Yapım İşi” ihale edildi ve tamamlandı” dedi.

Nazilli ilçesine bağlanan yerlerine bütünlüğünü sağlamak amacıyla Revizyon İmar Planı Yapım işi 14 resmi kuruma izin için başvurulduğunu, halihazır ve jeolojik haritalar tamamlandıktan sonra 1/1000 ölçekli ve 1/5000 Ölçekli Revizyon İmar Planı Yapım İşlerinin de ihale edildiğini ve çalışmaların devam etmekte olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, “Belediye olarak çabamız mevcut dokuya uygun imar planlı alanlar oluşturarak vatandaşın sorunlarını çözmektir. Görevde olduğumuz süreç içinde plan işleri sonuçlandırılacaktır” dedi.

14 RESMİ KURUMUN 13’ÜNDEN ONAY ALINDI

Toplantıda revize imar planının getirecekleri hakkında bilgi veren Nazilli Belediye İmar Müdürü Koray Öden ise, “Nazilli Belediyesi olarak; bilgisayar ve internet ortamında vatandaşlarımıza taşınmaz malları hakkında sağlıklı bilgi verebilmek için Nazilli Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemine geçiş İşlemine altlık olacaktır. Revize İmar planı çalışmaları sayesinde kanayan yara halindeki hisseli tapuların müstakil hale gelmesi için adım atılmış olacaktır” dedi.

Yıllardır imar planında okul alanı ve sağlık alanı şeklinde atıl olarak bulunan alanların işlevsel hale gelmesi sağlanarak, yer sahiplerinin mağduriyetleri giderilmeye çalışılacağını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, “Revize imar planı için 14 Resmi Kurumdan görüş alınması gerekmektedir. Şuan itibariyle sadece Tarım İl Müdürlüğü'nün görüşünü beklemekteyiz. Görüşler tamamlandıktan sonra mevcut Nazilli Belediyesi imar planı, bağlanan köylerin mevcut yerleşim planları ve İsabeyli Belediyesinin mevcut imar planı ile bir bütün haline gelecektir. Revize İmar planı bittiğinde, elimizde Nazilli'nin yeni sınır hudutlarını kapsayan bir şehir planı olacaktır” dedi.

Toplantıda AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, sık sık Başkan Alıcık ve İmar Müdürü Öden’den sorular sorarak bilgi aldı. Çalışmaların Tarım Müdürlüğü'nün onayından sonra hızlanacağını öğrenen Milletvekili Kılınç, konunun takipçisi olacağını belirterek, vatandaşın yaşadığı imar sorunlarının biran önce çözülmesi için çalışacağını söyledi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png