Yatırım uzmanı Rus Ekaterina Klopicheva, “Aracını başka yere park et, arabamı çıkaramıyorum” diyen Çevre Hastanesi’nin sahibi Dilek Aşıcıoğlu’na, “Biraz bekle, çiçek alıp geleceğim” yanıtını verince tartışmaya başladılar.
 
Olay büyüdü ve Klopicheva, 7 yaşında olan oğlu Alex’in önünde kendisine “Nataşa” ve “Rus o...u” gibi kelimelerle hakaret ettiği iddiasıyla Aşıcıoğlu’na 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.
 
Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 18 ay süren yargılama sonunda Aşıcıoğlu’nu 2 bin TL tazminat ve 1 ay hapisle cezalandırdı. Aşçıoğlu’na verilen hapis cezası, toplam 188.78 TL paraya çevrildi. Bu ceza, Aşıcıoğlu’nun daha önce sabıkası olmadığı için ertelendi.
 
Karardan memnun kalmayan iki taraf da davayı Yargıtay’a taşıdı. 2 bin TL cezanın ‘ödül’ olduğunu savunan Klopicheva, Yargıtay’a sunduğu dilekçesinde, “Bu ceza, İstanbul’un en çok iş yapan özel hastanelerinden birinin sahibi olan sanık için caydırıcı olamaz. Bu durum, kendisinde ’2 bin TL veririm herkese o...u derim’ izlenimi dahi uyandırabilir” iddiasında bulundu. Aşıcıoğlu da temyiz dilekçesinde, “Bana dava dilekçelerinde, ’dul ve sarhoş’ diyerek saldırdı. Avukatı da aynı üslubu duruşmalarda ve dilekçelerde kullandı” diyerek Klopicheva’yı suçladı. Taraflar temyizden sonucu beklerken Yargıtay, dosyayı 2005 Temmuz’unda, ‘imza eksikliği’ olduğu gerekçesiyle, ‘usulden’ bozarak yerel mahkemeye gönderdi. 2006 Şubat’ında aynı karar çıkınca, taraflar yine Yargıtay’a gitti. Yargıtay, 2 yıllık incelemenin ardından bu kez ‘esastan’ bozduğu dosyayı 2008 Eylül ayında tekrar yerel mahkemeye gönderdi.
 
1 ay hapis 2 bin TL tazminat!
 
Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 2008’in Kasım’ında 3. kez Aşıcıoğlu’nu 1 ay hapis ve 2 bin TL tazminatla cezalandırdı. Bu karardan da hoşnut kalmayan Aşıcıoğlu, dosyayı yine Yargıtay’a taşıdı. 3 yıldır Yargıtay’da bulunan dosya, 3. kez ‘bozma’ kararıyla Mart’ta yerel mahkemeye gönderildi. Önceki gün görülen duruşmada eski TCK’dan hüküm kuran mahkeme, 7.5 yıllık zaman aşımı süresinin 5 Nisan 2011’de dolduğunu hesapladı. Böylece, zaman aşımı süresinin dolduğu tarihten bir gün sonra dava düştü. Tarafların bu kararı da temyiz hakkı var.
vatan