Katıldığı tüm operasyonları başarı ile tamamlayan Chira, Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde bir evde yaptığı aramada çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yeni belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda, uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden, nakleden, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştıran, gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran uyuşturucu şebekeleri ve gruplarına yönelik ilimizde topyekün bir çalışmaya girişilerek daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek amacı ile ve uyuşturucu maddelerin saklandığı zulaların bulunmasında çok önemli rolü olan Narkotik Köpeği Chira"dan istifade edilmeye başlanılmıştır” denildi.

Dün öğlen saatlerinde Ilıcabaşı mahallesinde uyuşturucu madde satıldığı yolunda ihbar alan Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.G, A.B. isimli şahısları yakalayarak, şahısların ikametinde Chira"yı arama yaptırdı. Yapılan aramalarda, bir evin bahçesindeki ağacın üzerine naylon poşet ile sarılmış halde, 55 adet fişek tabir edilen satışa hazır vaziyette sarılmış 95 gram esrar maddesi, yine bir evin tavan arasında spor çanta içerisinde poşetlere konulmuş toplam 2 kilo 455 gram ağırlığında esrar maddesi ile bir evin duvarının arasına cam şişe içerisinde saklanmış halde 236 adet mavi renkli sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Polis ekipleri evde yaptıkları aramada bir adet de ruhsatsız tüfek ele geçirdi.

İfadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Aydın valiliği tarafından yapılan açıklamada operasyonların devam edeceği belirtildi.