İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde, fosfattan zehirlenen Ferit Ekicibaşı'nı hastaneye ulaştıran ambulans helikopter, havadayken aldığı ihbarla pervanelerini durdurmadan tekrar hareket edip trafik kazasında yaralanan Yasemin Yapkaç'ı da hastaneye yetiştirdi.

Geçen 9 Nisan'da Kiraz İlçesi'nden organik fosfat zehirlenmesi ihbarını alan ambulans helikopter ekibi, saat 13.46'da bölgeye hareket etti. Kiraz Stadı'na inen helikopter, 26 yaşındaki Ferit Ekicibaşı'nı alarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yetiştirdi.

Havadayken Aydın-İzmir Otoyolu'nun Torbalı mevkiinde bir kaza ihbarını da alan hava ambulansı ekibindeki doktorlar ve pilotlar, yaptıkları değerlendirmenin ardından yakıt ikmali yapmadan ve motoru durdurmadan 15.23'de buraya hareket etti. Otoyola yaklaşan hava ambulansı, yolun trafiğe kapatılması üzerine otoyola inerek yaralıya müdahale etti. Yoldan çıkan ve tarlaya devrilen araçta yaralanan 25 yaşındaki Yasemin Yapkaç'a ilk müdahaleyi, olay yerindeki 2 ambulansta bulunan sağlık ekipleri yaptı. Olay yerindeki sağlık ekipleri ve polislerin yardımıyla tarladan hava ambulansına getirilen Yapkaç, 23 dakikada Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı. Burada yapılan müdahaleden sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yapkaç'ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Hürriyet