“Beşiktaş"la anlaşmadan önceki gün Denizli"ye transfer teklifinde bulundum. Ama Aziz Yıldırım"ı bir türlü bulamadım. Ertesi gün de Mustafa, Demirören"le anlaştı.”

F.BAHÇE"NİN efsane başkanı Ali Şen"in, Mustafa Denizli"yi sarı-lacivertli kulübe transfer etme çabasının Beşiktaş"a takıldığı ortaya çıktı.. Bu transfer öyküsünün ilginç hikâyesini, Ali Şen"in ağzından dinleyelim: “5 Kasım"da F.Bahçe"nin Kayserispor"a 4-1 yenildiği maçtan sonra bütün taraftarlar gibi sinirden deliye döndüm.. O günlerde de medyaya yaptığım açıklamalarda Aragones"in takımın başında kalmasının F.Bahçe"ye herhangi bir fayda sağlamayacağını düşünüyordum.. Aklıma gelen ilk teknik direktör ismi Mustafa Denizli oldu.. Kendisine telefon açtım.. Hoş-beş faslından sonra direkt sordum: “Senin Aziz Yıldırım"la aranda kişisel bir mesele var mı?“ Aldığım yanıt şu oldu: ”Olur mu başkanım? Tamam ayrılışımız biraz problemli oldu.. Ama kötü günlerde hep birbirimizi aradık.. Öyle kişisel bir mesele yok sandığınız gibi..

O telefonu kapatırken, Mustafa"ya çok net söyledim: “F.Bahçe"nin şu anda başına geçmesi gereken tek kişi sensin.. Aranızda problem de yoksa, şimdi kendisini arıyorum.. Benden haber bekle ve sakın başka kulüple anlaşma..” Aziz Yıldırım"ın cebi kapalıydı, moral bozukluğundan 2 gün telefonlara cevap vermedi, Mustafa da bu arada Beşiktaş"la anlaştı..“

BURAYA kadarı Ali Şen"in anlattıkları.. Bazı detaylarla hikâyeyi biz tamamlayalım.. 5 Kasım"daki bu telefon konuşmasının hemen ertesi günü Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören"in telefonla evine davet ettiği Denizli prensip anlaşmasına vardı ve 9 Kasım"da 1 yıllık sözleşmeye imza attı.. Aziz Yıldırım, Aragones"in 6 milyon Euro"luk maliyeti olmasa meseleye nasıl bakacaktı bilinmez ama Mustafa Denizli şu tabloya göre F.Bahçe"nin kapısından dönmüşe benziyor.