Adam sonra işi bitirmeyip kaçıp gidiyor, TOKİ zarar görüyor” açıklamasından 1 hafta sonra, iki hastane ihalesini hakkında dava açılan Bakan İnşaat ile işi 200 gün geç bitiren Dio Danışmanlık İnşaat"a verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın TOKİ"den alınan ve geç bitirilip yarım bırakılan ihalelerle ilgili olarak, “Kaçıp gidenleri görüyoruz. Parası olan iş bitirebilecek kabiliyeti olan kurumlar devletten iş alacak” sözlerinin üzerinden henüz 1 hafta geçmesine karşın, TOKİ ihalelerini mahkemede yargılanan ve işini geç bitiren müteahhitler aldı.

Kamuoyunda "Kolon Operasyonu" olarak bilinen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılaması devam eden sanık 55 şirket ve 69 müteahhit arasında yer alan Bakan İnşaat, TOKİ"den yine hastane ihalesi kaptı.

22.9 milyon YTL"lik ihale

Bakan İnşaat, TOKİ"nin yaptığı 5 hastane ihalesinden 2"sini toplam 22 milyon 900 bin YTL"lik bedelle aldı. Kolon Operasyonu"na takılan ve tutuksuz yargılanan Bakan İnşaat"ın sahibi Necip Bakan, Siirt Kurtalan"a 100 yataklı devlet hastanesi inşaatı için açılan ihaleyi 11 milyon 400 bin YTL, Muş Bulanık"a ise 100 yataklı devlet hastanesi ihalesini 11 milyon 500 bin YTL"lik teklifle aldı.

Bakan İnşaat ve sahibi Necip Bakan 2005"te bir ihbarla düğmeye basılan Kolon Operasyonu"nda haklarında örgüt kurmak, örgüt yöneticisi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek iddiasıyla yargılanan 55 şirket ve 69 müteahhit arasında yer alıyor. Bakan"ın bir dönem tutuklu yargılandığı ve haklarında 4 yıl ile 162 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 21 Mart 2007"de Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi"ne açılan dava halen devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Savcılığı"nın hazırladığı iddianamede aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 22 sanık hakkında örgüte isteyerek ve bilerek yardım ettikleri nedeniyle çeşitli hapis cezası talep edilmişti.

Yargılananlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Onkoloji Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği, Tokat-Turhal Kazova Devlet Hastanesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi gibi ihalelere fesat karıştırmakla suçlanıyor.

İş geciktirene ihale piyangosu vurdu

TOKİ"nin 5 hastane ihalesinden birini kazanan DİO Danışmanlık İnşaat ise daha önce işini geç bitirmişti. Şirket, Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nin ihalesini almış ama 200 gün gecikmişti. DİO İnşaat"a şimdi Osmaniye"de 150 yataklı hastane ihalesi 14.2 milyon YTL bedelle verildi.

Vatan Gazetesi