Bankacı kadın, paraları kocasının borçları nedeniyle mafya ve tefecilere dağıttıklarını söyledi.

Dolandırıcılık olayı geçtiğimiz yıl haziran ayında bir banka müşterisinin uzun zamandan beri kullanmadığı hesabı kontrol edip, parasının çekilmiş olduğunu fark edip şikayette bulunmasıyla ortaya çıkmış, banka memuru ile eşi ortadan kaybolmuştu.

Uzun zamandan beri polisi peşinden koşturan Özlem Hasçelik ile müteahhit eşi Levent Hasçelik'in, Güzelyalı Mahallesi'nde akrabalarının evinde saklandıkları saptanıp, sabah saatlerinde eve baskın düzenlendi. Polis ekiplerini karşılarından gören ev sakinleri, polislerin `Banyo kullanılıyor, içeri girmek ayıp olur' diye düşünmesini ve arama yapmadan ayrılmasını sağlamak amacıyla Özlem Hasçelik ile kocasını banyoya sokup, duşu açtı. Uzun süre beklemelerine rağmen, banyodan gelen su sesinin değişmemesinden şüphelenen polisler, kapıyı açtıklarında Hasçelik çiftini dolabın arkasına saklanmaya çalışırken buldu. Gözaltına alınan Özlem ve Levent Hasçelik çifti, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hakkında Ağır Ceza mahkemelerinde başka suçlardan açılan 5 dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik davası bulunan ve 2 ayrı yakalama emriyle aranan Levent Hasçelik, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği'ne; nitelikli banka dolandırıcılığı suçlamasıyla aranan Özlem Hasçelik ise Mali Büro Amirliği'ne gönderildi.

EŞİMİN İŞLERİ KÖTÜ GİDİYORDU
Mali Büroda ifade veren Özlem Hasçelik, "Eşimin işleri kötü gittiği için bu yola başvurdurdum. Parayı alıp, kullandıktan sonra yerine koyacaktım. Çünkü boşalttığım hesaplar, çok uzun zamandan beri kullanılmıyordu. Öyle basında yer aldığı gibi 2.5 milyon değil, 1.1 milyonu zimmetime geçirdim" diye bilgi verdi.

Olayın ortaya çıkmasından sonra huzurlarının kalmadığını dile getiren Özlem Hasçelik'in, "Mafyacılar, tefeciler hepsi peşimize düştü. Öldürülme korkusuyla sokağa çıkamaz olduk. Elimizdeki paranın tamamını tefecilerle mafyaya dağıtmak zorunda kaldık" dediği öğrenildi.