Siyahi aday Herman Cain, iki eski çalışanı tarafından cinsel tacizle suçlandı
 
ABD, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık yarışının kaderini etkileyecek bir skandalla sarsılıyor. Başkan Barack Obama’nın karşısına çıkacak Cumhuriyetçi Parti adayının belli olacağı yarışın en iddialı ismi, yanında çalışan iki kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlandı.
 
65 yaşındaki siyahi aday Herman Cain, son günlerdeki bir çok kamuoyu yoklamasında Cumhuriyetçi adaylar arasında birinci sırada yer almıştı. Ancak Cain’in bu hayali pazar günü ABD siyaset çevrelerinin dergisi Politico’nun bir haberiyle büyük darbe yedi. Habere göre 1990’lı yıllarda Cain’in Ulusal Restoran Birliği başkanlığı yaptığı sırada yanında çalışan iki kadın, Cain’in kendilerini defalarca taciz ettiğini ileri sürdü. İsimleri açıklanmayan kadınlar daha sonra birlikten ayrıldı. Politico kadınlara ayrılırken tazminat ödendiği konuşmamaları için sözleşme imzalatıldığını öne sürdü.
 
Yalanlamaktan kaçındı
 
Cain’in iddiaları yalanlamamaktan kaçınması da dikkat çekti. Bir televizyon programı çıkışında kendisine yöneltilen soruya “Kanıtları ve belgeleri görmeden yorum yapamam” diyen Cain, bir muhabirin “Hiç cinsel tacizle suçlandınız mı” sorusuna ise bir süre sessiz kaldıktan sonra “Ya siz hiç cinsel tacizle suçlandınız mı” karşılığını verdi. Suçlamaların muhafazakar adaya büyük darbe vuracağı tahmin ediliyor. 
 
İki ay önce kimse tanımıyordu
 
Herman Cain ismi daha iki ay önce değil dünyada Cumhuriyetçi Parti içinde bile çok az insan tarafından biliniyordu. Kendini “Amerikalı siyah muhafazakar” olarak tanımlayan Cain daha önce Godfather isimli pizza zincirinin CEO’luğunu yaptı ve hiç devlet tecrübesi olmaması eleştiriliyor. Kürtaj karşıtı olan Cain, küresel ısınma için “Saçmalık” diyor, İran’a karşı önerdiği çözüm ise “daha fazla uçak gemisi yollamak ve füze stokların yükseltmek.” ABD Başkanı olması durumunda hiçbir Müslüman’ı kabinesine almayacağını söyleyen Cain, Amerikan kentlerinin camileri yasaklayabilmesi gerektiğini savunuyor.