Biz Anadoluyuz projesiyle iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.

İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında 16-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Muş ve Tunceli illerinden ilk kafilede toplam 400 öğrenci ve 24 öğretmen Aydın’ı ziyaret etti. Aydın’a gelen öğrenciler denizle buluşturup, kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek kendi yaşıtlarıyla kaynaşmaları ve Efeler diyarı Aydın’dan mutlu bir şekilde ayrılmaları sağlandı.Söz konusu proje kapsamında 03-06 Kasım 2017 tarihinde Muş ilinden ikinci kafilede 110 öğrenci ve 6 öğretmen ile birlikte gelecek. Katılımcılar Aydın Valiliği’nce hazırlanan ve onaylanan gezi programı doğrultusunda Aydın’ı tanıtmaya ve en iyi şekilde ağırlamaya devam edilecek.

Projenin, 180 günlük eylem planlamasında Muş ilinden 600 öğrencinin daha Aydın’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Proje, Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.